Ny bog: Gud er god og du er rund

06. oktober 2014   |   Forlaget Underskoven  |  Flere pressemeddelelser

Om bogen: Andrea Hermandine Frederikke Birgitte Holck Huitfeldt, intet mindre hed hun den for-nemme dame over plyssofaen i den fine stue hos moster og onkel. For den moderløse Gudrun blev hun et billede på den fjerne Gud, der nok havde sat alting i gang, men derefter for længst havde trukket sig tilbage i ophøjet ro. Moster Birgitte hed hun, den strenge, retfærdige, der gik i moders sted for Gudrun og blev et billede på den nådesløse Gud, der retmæssigt og inappellabelt kunne sende både til himlen og til helvede. Onkel Hans Peter var den hjertenære beskytter, der gav Gud-run et billede af en måske svag, men kærlig Gud, hvis mening var god nok, men som ikke havde magt som han havde agt.

Gudrun levede den første halvdel af sit liv med en helvedsangst for sine kære og en himmellængsel for sig selv. Først da hun mødte Aksel, indså hun, at ”verden” også var af Gud, og at mening var mulig, selvom ikke alt mellem himmel og jord var Guds mening og plan.

Aksel voksede op i en missionærfamilie med et billede af en Gud, der måtte have en mening med alt - også med det meningsløse. Ellers var livet for uforudsigeligt og ubærligt. Den gamle sang om drengen Knud, der i lydig standhaftighed undlader at stjæle et æble for at glæde mor og Gud og betaler for det med livet, bliver for Aksel et billede til modsigelse af den almægtige. En modsigelse der tager form og bliver til anfægtelse ved det skæbnesvangre møde med Gudrun.

Knud Erik Holck Lægsgaard er cand. theol. og har været sognepræst i Kolind, Ebdrup, Skarresø

i 7 år, på Endelave i 10 år og i Mariager i 20 år. Har tidligere udgivet: Endelaves fire årstider og i 1993: Maria dog – salmer, digte, legender (1986).

 

Knud Erik Holck Lægsgaard: Gud er god og du er rund
ISBN 978-87-93142-50-3
Vejledende udsalgspris: 299,-
Bogen er på 277 sider og udkommer 17.10.2014

Bestilling: underskoven.dk og hos alle landets boghandlere. 

Kontaktperson:

Tom Ahlberg

33 15 05 15

forlaget@underskoven.dk

Afsender:

Forlaget Underskoven

Store Kirkestræde 1
1073 København K

33 15 05 15

forlaget@underskoven.dk

http://www.underskoven.dk