Ny bog: Emilio - en dansk general i Mexico

14. januar 2019   |   Forlaget Underskoven  |  Flere pressemeddelelser

Spændende dokumentation over den Langbergske families historie, der strækker sig over 75 år, med fokus på Emil Langberg, der flyttede til Mexico, hvor han blev general og guvernør over Sonora.

”Der står næsten intet i de samtidige københavnske kilder om Emil. […] Eftertiden har tildelt ham et ry som doven, utilpasset yngling, sandsynligvis i et forsøg på at forklare hvorfor han blev sendt hjemmefra til Sorø Akademi og også hans senere bortrejse. Det står romantisk og tidstypisk mellem linjerne, at først det hårde soldaterliv i det fremmede modnede ham og gjorde ham til mand.

Emilio – en dansk general i Mexico er en dokumentation over den Langbergske families historie, der strækker sig over 75 år, med hovedvægten på den yngste søn Emil, som rejste til Mexico, hvor han blev general og guvernør over Sonora.

Emils brevveksling med sin familie hjemme i København er blevet brugt som hovedreference, hvilket skaber et nært og personligt billede af tilværelsen for Emil og familien Langberg.

Bogen beskriver tidens sociale og økonomiske vilkår i København i 1780’erne til 1830’erne, men der gives i høj grad et indblik i den dramatiske periode i 1840’erne og 1850’ernes Mexico, som Emil ville blive en del af - en periode præget af borgerkrig og invasioner.


Børge Sørensen: Emilio

ISBN: 978-87-93610-72-9

Bogen er på 258 sider og udkommer d. 18. januar 2019

Pris: 250

Bestilling hos underskoven.dk og hos alle landets boghandlere

Kontakt forlaget@underskoven.dk for anmeldereksemplar?

Kontaktperson:

Forlaget Underskoven

33150515

forlaget@underskoven.dk

Afsender:

Forlaget Underskoven

Store Kirkestræde 1
1073 København K

33150515

forlaget@underskoven.dk

www.underskoven.dk