Ny bog: Den forudsigelige uforudsigelighed

21. august 2017   |   Forlaget Mindspace  |  Flere pressemeddelelser

"At lede efter kompleksitet" er en bog til ledere, der ønsker at tage kompleksiteten i organisationer alvorligt – både som en ledestjerne og som et vilkår, der skal håndteres.

I moderne organisationer er det forudsigeligt, at noget uforudsigeligt opstår. Ledelse foregår derfor mellem vished og uvished, og mens vi ofte lader, som om vi kan styre og kontrollere organisationer, ved vi godt, at der er meget, vi absolut ikke kan styre, og at de planer, vi har lagt, aldrig bliver realiseret helt, som det var planlagt.

At lede efter kompleksitet er inspireret af Ralph Staceys kompleksitetsteori, der, ved at åbne, nuancere, inspirere og fange elementer ved vores konkrete måder at være sammen på i organisationer, kan hjælpe ledere til komme overens med disse vilkår. Og så handler den om at opsøge kompleksiteten i ledelse.

Bogen er udviklet sammen med en lang række ledere, der gavmildt deler både deres gode og ikke så gode erfaringer med at skabe udvikling i spændet mellem organisatoriske krav om kontrol og styring og den komplekse hverdag. Lederne har løbende kommenteret, inspireret og bidraget til bogen, og på denne baggrund peger forfatterne på fire kompleksitetskompetencer, der kan bruges som ledestjerner for handling i kompleksiteten.

 

Om bogens forfattere

SUNE BJØRN LARSEN er organisationspsykolog og ph.d.-studerende hos professor Ralph Stacey ved Hertfordshire University. Sune Bjørn Larsen har arbejdet med kompleksitetsteori gennem flere år både som leder og konsulent. Han har skrevet flere artikler om emnet, og har erfaring fra organisationspsykologiske opgaver for private og offentlige organisationer. Som leder stoppede han op og begyndte at udforske begrænsningerne ved mere traditionelle ledelsestilgange, og det har ledt til udviklingen af denne bog.

JESPER GREGERSEN er organisationspsykologisk konsulent og cand.mag. i psykologi og uddannelsesstudier. Jesper Gregersen har gennem mange år arbejdet på et kompleksitets- og multiteoretisk grundlag. Han er forfatter til flere bøger og artikler om ledelse, organisationsforandring og pædagogisk udvikling. Jesper har mange års erfaring som organisationskonsulent for både private og offentlige virksomheder.

 

FAKTA OM BOGEN

At lede efter kompleksitet

- når ledere tager deres erfaringer alvorligt

Af Sune Bjørn Larsen og Jesper Gregersen

236 sider. Pris: 250 kr.

Udkommer 21.08.2017

***

INVITATION

Forfatterne bag ny bog om ledelse i kompleksitet og Ungdommens Røde Kors sætter fokus på: DET FORPLIGTENDE FÆLLESSKAB – At skabe nye værdige samarbejder i en kompleks tid.

Tid: 28. august 2017, klokken 16-18.

Sted: Ungdommens Røde Kors, Hejrevej 30, 2. sal, 2400 København NV

Tilmelding: info@forlagetmindspace.dk


Program

16.00: Åbning

16.10: Velkomst

16.15: Oplæg ved Sune Bjørn Larsen om ny dagsorden: Forpligtende fællesskaber som afløser for kontrolsamfundet

16.25: Oplæg fra Simon Grum, landsstyrelsen URK, om vildskab og kompleksitet i udviklingen af fællesskaber

16.35: Oplæg ved Anders Buhelt, direktør for URK: om hvorfor Ungdommens Røde Kors valgte at give slip på kontrollen og i tre måneder simpelthen lukke ned

16.45: Live-anmeldelse af bogen At lede efter kompleksitet af Kit Sanne Nielsen

17.00: Oplæg ved Jesper Gregersen: Sådan kan kompleksitetskompetencerne bruges i ledelse!

17.10: Spørgsmål, et glas vin og mulighed for at købe bogen til særpris

18.00: Receptionen slutter

 

Kontaktperson:

Marianne Kølle

26168481

kontakt@forlagetmindspace.dk

Afsender:

Forlaget Mindspace

Ryesgade 77, th.
2100 København Ø

26168481

kontakt@forlagetmindspace.dk

http://www.forlagetmindspace.dk