Ny bog: BILLEDKUNSTens nye ABC

18. februar 2020   |   Forlaget Underskoven  |  Flere pressemeddelelser

BILLEDKUNSTens nye ABC er en kunsthistorisk lærebog, der fører læseren helt fra stenalderens kunst til transhumanisme og samtalekunst, og giver et indblik i kunstens grundelementer

Sven Perdrup er født i 1946, uddannet tømrer og arkitekt fra Kunstakademiet i København i 1975. Han har i sin karriere arbejdet på flere førende tegnestuer med opgaver i Danmark og i udlandet.

Efter sin pension for 5 år siden fik han tid til at virkeliggøre sit ønske om at studere billedkunst. Han har deltaget i mange kurser indenfor billedkunst og sideløbende skrevet på bogen ’BILLEDKUNSTens nye ABC’ for at sætte sin nye lærdom i system og få afklaret med sig selv, hvad billedkunst egentlig er for en størrelse. Det har ført til, at der på et lettilgængeligt sprog gøres rede for, hvorfor og hvordan den ene stilart afløser den anden samtidig med at beskrive hvilke forudsætninger og muligheder, der gennem tiderne har ligget til grund for en billedkunstners arbejde.

Bogen, der indeholder 354 billeder, er opdelt i 2 hovedafsnit.

1. hovedafsnit handler om billedkunstens udvikling helt tilbage fra de første spor af menneskelig dekorativ aktivitet for 450.000 år siden, bevæger sig gennem kunsthistoriens mange stilarter og slutter med et kig ind i fremtiden.

2. hovedafsnit handler om billedkunstens grundelementer, analyse af billedkunst, kunstnerens personlighed og systematik, sanserne og deres resultater, effekten på sjælelivet samt få afklaret, hvad et billede er, og om det er kunst.

Bagerst i bogen findes en ordbog.


Sven Perdrup: BILLEDKUNSTens nye ABC

ISBN: 978-87-90767-65-5
Bogen er på 209 sider og udkommer d. 6. marts 2019
Pris: 299,95 kr.
Bestilling hos underskoven.dk og hos alle landets boghandlere

Kontakt forlaget@underskoven.dk for anmeldereksemplar.

Kontaktperson:

Forlaget Underskoven

33150515

forlag@underskoven.dk

Afsender:

Forlaget Underskoven

Store Kirkestræde 1
1073 København K

33150515

forlaget@underskoven.dk

http://www.underskoven.dk