Ny bog: Analysér!

23. oktober 2015   |   Forlaget Mindspace  |  Flere pressemeddelelser

Hvad er sammenhængen mellem en vittighed om en sovjetisk fangelejr og et eventyr af H.C. Andersen? Hvorfor er vi så fascinerede af andre kulturers syn på vores egen kultur? Og hvad kan vi lære af Joseph Beuys’ kunstværk 'Hvordan man forklarer billederne til den døde hare'?

I spændingsfeltet mellem filosofi, psykoanalyse, kulturstudier og sociologi giver Analysér! et overblik over, hvorfor kulturen skal analyseres, og hvordan man kan gribe det an. Med baggrund i Freuds indsigt i, at der ikke findes nogen ”normal” kultur, er påstanden, at alt kan være genstand for analyse. Bogen giver samtidig idéer til og anvisninger på, hvad det vil sige at udvælge sine analytiske eksempler,og hvordan man behandler dem med en præcision, der giver dem udsigelseskraft. En god analyse kan fremvise ting, vi ikke vidste om os selv – og måske endda hjælpe os med at blive til andet og mere, end vi vidste, vi kunne være.

 

 

Om forfatteren

Henrik Jøker Bjerre er lektor i anvendt filosofi på Aalborg Universitet og medlem af filosofkollektivet Center for Vild Analyse. Han underviser og forsker i blandt andet kulturanalyse, tysk idealisme, Kierkegaard, psykoanalyse og nyere slovensk filosofi. Blandt hans tidligere udgivelser er bøgerne Den nyttige idiot (2013) og Særklasse – den tøvende revolution (2012).


Om serien Skolen for livet

Bogserien ’Skolen for livet’ tager fat på nogle af de mest grundlæggende spørgsmål om de færdigheder, vi bruger til at finde os til rette med det moderne livs udfordringer. På den måde er serien også et bud på et moderne dannelses-repertoire. Læs mere om serien på forlagetmindspace.dk.

 

Analysér!

Af Henrik Jøker Bjerre

Serie: Skolen for livet

Sidetal: 168

ISBN: 978-87-92542-87-8 (trykt bog)

Pris: 148 kr.

ISBN: 978-87-92542-88-5 (e-bog)

Pris: cirka 108 kr.

Udkommer 23. oktober 2015

 

Kontaktperson:

Marianne Kølle

26168481

kontakt@forlagetmindspace.dk

Afsender:

Forlaget Mindspace

Ryesgade 77, kld. th.
2100 København Ø

26168481

kontakt@forlagetmindspace.dk

http://www.forlagetmindspace.dk