Ny Forskning: solcreme bremser ældningsprocessen

18. juni 2013   |   Danish Skin Care  |  Flere pressemeddelelser

Forskere fra Queensland Institute of Medical Research har bevist at daglig brug af et bredspektret solfilter bremser ældningsprocessen af huden – samtidigt med, at det mindsker risikoen for hudkræft.


Kære Journalist

Der er næppe nogen, som ikke har hørt om kræft og herunder også hudkræft – hvor solcreme er kendt for at kunne beskytte huden imod solens skadelige stråler.

Især Kræftens Bekæmpelse har kørt store kampagner, for at få folk til at bruge solcreme, trække i skygge, bruge solhat osv., for at mindske den ellers store stigning i antallet af hudkræftspatienter.

Nu har forskere fra Queensland Institute of Medical Research opdaget at solcreme ikke kun mindsker risikoen for hudkræft. Daglig brug af solcreme er også med til at holde huden ung og mindske tegn på ældning.

Forskningsresultatet stammer fra en undersøgelse af 900 unge og midaldrende mænd og kvinder, som efter 4 ½ år med næsten daglig brug af solcreme ikke havde nogen nævneværdig ældning af huden.


Solens ælder huden

Det har i mange år været velkendt, at solen ælder huden. Forskningsresultatet her er derfor ekstremt interessant, da vi nu for første gang videnskabeligt kan underbygge: at beskytte sig mod hudkræft ved daglig brug af solcreme, har den ekstra effekt, at det holder huden ung”, siger hudplejeekspert Mads Timmermann fra Danish Skin Care.


Korrekt solbeskyttelse

I forskningsundersøgelsen brugte deltagerne et bredspektret solfilter med faktor 15 (SPF15), hvor hudplejeekspert Mads Timmermann forklarer:

Et bredspektret solfilter beskytter mod solens UVA- og UVB-stråler. Det er derfor vigtigt at sikre sig, at ens solcreme indeholder både UVA- og UVB-beskyttelse. Faktortallet siger udelukkende noget om beskyttelsen imod UVB-strålerne, som er en tidsskala – en faktor 100 beskytter altså ikke mere end en faktor 30, blot i længere tid”.

Mads Timmermann uddyber ligeledes, at det selvfølgelig er vigtigt at beskytte sig 365 dage om året med solcreme, de steder der ikke beskyttes af tøj. Da solens UVA-stråler er fremme selv på en gråvejrsdag.

UVA-strålerne er solens længste stråler, der trænger længst ind i huden og skaber størst skade – kan forårsage hudkræft og øger ældningsprocessen af huden.

Ligesom Mads Timmermann pointerer, at det er langt vigtigere at fokusere på den rigtige mængde solcreme – en halv teskefuld til ansigtet og et shotglas til kroppen. – frem for en højere faktor.


Venlig hilsen

Danish Skin Care


---

Mads Timmermann

Hudplejeekspert Mads Timmermanns mission er at hjælpe flest mulige til at komme deres hudplejeproblemer til livs, og opnå den smukke hud, de altid har drømt om....
 
Efter at have kæmpet med egne voldsomme akneproblemer og prøvet et utal af forskellige behandlinger og produkter, oprettede Mads Timmermann www.danskhudpleje.dk, som havde til formål at udbrede Mads' store viden om hudpleje og bekæmpelse af akne.

En viden han har tilegnet sig efter på egen krop at have kæmpet med akne, uddannet sig til hudplejeterapeut og studeret en enorm mængde artikler og undersøgelser om, hvad der virker og ikke virker med hensyn til hudpleje.

I en årrække vejledte og rådgav Mads flere hundrede kvinder og mænd, piger og drenge, med at få et smukkere udseende og en sundere krop.

Gennem denne proces indså Mads, at mange forbrugere er enormt forvirrede (ligesom han selv var) over de mange hudplejeprodukter, rutiner og vildledende råd, der findes i den store skønhedsindustri – f.eks. har mange den oplevelse, at hudpleje skal være svært, koste en formue og gøre ondt/svige/prikke, for at det virker.

Med dette udgangspunkt satte Mads sig for at udvikle en hudplejeserie, som enkelt, effektivt og uden irriterende ingredienser kan pleje huden, og derved opstod Danish Skin Care

Danish Skin Care hudplejeserien er skabt med afsæt i de produkter han i eget køkken producerede, for at komme sin egen akne til livs – hele serien er skabt uden parfume, farvestoffer og irriterende stoffer. Ligesom hudplejeserien bygger på filosofien, at hudpleje skal være simpelt og effektivt!

I dag er hudplejeserien blot led i Mads’ mission om at hjælpe flest mulige til at komme deres hudplejeproblemer til livs og hans største virke er fortsat at sprede budskabet om korrekt hudpleje og aflive hudpleje myter – hvilket han gør igennem foredrag, 1-1 rådgivning og konstant kommer med ny viden og information til sine mange tusinde følgere på bl.a. Facebook og nyhedsbrev – ligesom han har skrevet for en række magasiner.

Desuden benyttes Mads som hudplejeekspert på blogs, magasiner og i radioen, hvor læserne nyder godt af Mads’ ærlige, kontante og samtidige humoristiske måde at forenkle deres hudplejerutine på.

Mads er meget åben for nye udfordringer og stiller absolut gerne op til debat om hudpleje, skønhed ol.