Ny DSU-kampagne tager unges politiske mødom

29. august 2011   |   Danmarks Socialdemokratiske Ungdom  |  Flere pressemeddelelser

Den 15. september gør 275.301 danskere det for første gang. Så mange kan nemlig for første gang stemme til folketingsvalget. Men erfaringerne viser, at rigtig mange unge slet ikke bruger deres stemme. Derfor lancerer de unge socialdemokrater i DSU nu en ny og sjov kampagne, som skal overbevise de helt førstegangsvælgere om vigtigheden af at stemme d. 15. september.

”Den første gang glemmer man aldrig. Det kilder lidt i maven. Man ved ikke, om man gør det rigtigt”. Sådan starter DSU’s nye valgfilm, som lørdag aften for første gang var på lærredet i biografer landet over. Siden da har videoen også cirkuleret på facebook og youtube, hvor den allerede har haft flere hundrede visninger. DSU-formand Peter Hummelgaard Thomsen siger om kampagnen:

”Det kommende folketingsvalg bliver det vigtigste valg for min generation. Det handler ikke bare om, hvem der skal være statsminister. Det handler om en hel generations fremtid. Derfor er det også utrolig vigtigt, at de unge bruger deres stemme. Desværre viser statistikken, at rigtig mange slet ikke stemmer. Det skal vi lave om på!”

Ved det seneste folketingsvalg blev ”sofaen” det største parti blandt førstegangsvælgerne. Mere end hver tredje valgte nemlig at blive hjemme på valgdagen. Det ønsker Danmarks Socialdemokratiske Ungdom nu at lave om på. Udover filmen vil DSU’erne også omdele postkort og kondomer til de unge vælgere på blandt andet uddannelsessteder og caféer.

”Selvom vi laver kampagne med et glimt i øjet, så er budskabet dybt alvorligt. Ungdomsarbejdsløsheden er historisk høj, hver femte af de unge får aldrig en ungdomsuddannelse, og Danmark sakker bagud i forhold til at skabe nye og spændende arbejdspladser, som vi kan leve af i fremtiden. Derfor skal alle unge bruge deres stemme på valgdagen”, siger Peter Hummelgaard Thomsen.

Filmen”Den første gang glemmer du aldrig” køre i landets biografer fra nu og frem til valget. Den kan også findes på youtube, http://www.youtube.com/watch?v=Ei5X41NKrpM

Kontaktperson:

Peter Hummelgaard Thomsen

40955300

ph@dsu.net

Afsender:

Danmarks Socialdemokratiske Ungdom

Danasvej 7, 3.
1910 Frederiksberg C

72300880

dsu@dsu.net

http://dsu.net