Nu bør du overveje vinterdæk

24. oktober 2018   |   Lenschow Erstatningsretten  |  Flere pressemeddelelser

Udgiften ved at købe vinterdæk til din bil er væsentlig mindre end det, som det koster dig både økonomisk og menneskeligt at være involveret i en ulykke.

Sommeren har været lang og varm, men nu banker vinteren snart på, og derfor bør du allerede nu overveje at skifte til vinterdæk. Kommer der sne, er det ikke blot en sur tjans at stå og grave en fastkørt bil fri. Det kan også være farligt, hvis du rammes af en anden bil imens. Hertil kommer, at du som bilist kan skade andre, og selv hvis der ingen sne er, vil et moderne vinterdæk have et bedre vejgreb end et sommerdæk på våde og tørre veje med vinterlige temperaturer fra cirka 7 grader og ned.

Studier viser ifølge Dækimportørforeningen, at sommerdæk har en næsten dobbelt så lang bremselængde som vinterdæk på en snedækket vej.

- Der er ikke krav om brug af vinterdæk i Danmark, og en del bilister vælger at køre på sommerdæk eller helårsdæk om vinteren. Sker der et trafikuheld, har du som bilist objektivt ansvar. Det betyder, at du kan drages til ansvar for ulykken, også selvom du ikke har gjort noget forkert. Erstatningsopgørelsen og betaling af erstatning vil normalt gå via forsikringen på din bil, siger advokat Berit Møller Lenschow, der ejer Lenschow Erstatningsretten.

Men udover materielle skader risikerer du også at skade et andet menneske, eller at du selv kommer til skade, hvis du kører galt. En trafikulykke, der skyldes forringet vejgreb, kan give voldsomme ulykker og skader for de involverede bilister.

- En trafikulykke kan betyde, at du selv må sygemeldes fra dit arbejde som følge af skaderne - enten de midlertidige eller på grund af skader, der i de værre tilfælde ender med at blive varige, siger Berit Møller Lenschow.

Dækimportørforeningen oplyser, at prisen for fire nye vinterdæk til en typisk dansk børnefamiliebil er cirka 2.500 kroner, og det er inklusive moms, miljøafgift og montering. Sker der en skade, er det helt andre beløb, der kommer i spil.

- Hvis du kører galt, vil din forsikring dække skaderne som udgangspunkt, men du har stadig en selvrisiko. For mange vil den langt overstige de 2.500 kroner, som dækkene ifølge foreningen koster, siger Berit Møller Lenschow.

Lidt over 60 % af de danske bilister kører på sommerdæk om sommeren og vinterdæk om vinteren, oplyser Dækimportørforeningen. Resten kører på enten sommerdæk, vinterdæk eller helårsdæk året rundt.

Kontaktperson:

Berit Lenschow

33608787

berit@erstatningsretten.dk

Afsender:

Berit Lenschow

Bjerggade 4K
6200 Aabenraa

33608787

berit@erstatningsretten.dk

www.erstatningsretten.dk