Næsten 200.000 unge får nu adgang til gratis psykologhjælp

19. september 2015   |   SF Ungdom  |  Flere pressemeddelelser

Efter sidste uges budgetforhandlinger står det nu klart, at næsten 200.000 unge mellem 15 og 25 får adgang til gratis psykologhjælp.

Senest har Aarhus Kommune meldt sig i rækken af kommuner, som har indført gratis psykologhjælp til unge.

”Hvis der er nogen, som påstår at ungdomspolitik udelukkende handler om visioner, så er det i hvert gjort til skamme” sådan siger landsformand for SF Ungdom Nanna Bonde efter SF har fået indført gratis psykologhjælp til unge i ni af landets 98 kommuner.


SF Ungdom har i flere år kæmpet for at opprioritere psykiatrien og en klar mærkesag har været gratis psykologhjælp til unge under 25. Det bliver nu er realitet for næsten 200.000 unge, og måske er flere kommuner på vej.

 

”Jeg ved, at de er ved at behandle forslaget i endnu flere kommuner, så forhåbentlig får endnu flere unge muligheden, når budgetforhandlingerne er ovre” siger Nanna Bonde.

 

Ifølge ungdomspartiet må det næste skridt være, at ordningen skal gøres landsdækkende, og SF stillede da også forslag om en national ordning i forbindelse med folketingsvalget.

”Vi så gerne at alle unge fik adgang til gratis psykologhjælp, så der er stadig meget at kæmpe for, men vi er på vej i den rigtige retning.” siger SFU’s landsformand Nanna Bonde. 

Kontaktperson:

Nanna Bonde

23390043

nanna@sfu.dk

Afsender:

SF Ungdom

Blegdamsvej 24a
2200 København N

35 36 17 77

sfu@sfu.dk

http://sfu.dk