Neo Feng Shui giver Mindstairs ny energi

27. november 2008   |   VisionaryDesign  |  Flere pressemeddelelser

Neo Feng Shui giver Mindstairs ny energi Neo Feng Shui er en moderne, vestlig udgave af en urgammel kinesisk indretningstradition. Den oprindelige Feng Shui udgjorde et sæt af indretningsregler baseret på kultur, overtro, regler og love, som kan sløre visdommens enkelthed og tilgængelighed. ”Ordet Neo betyder jo ny. Det ny består i, at man har fjernet alle de mystiske lag og tilpasset indretningsprincipperne til det liv, vi lever i vestlige samfund i dag,” forklarer indretningskonsulent Nanna Pedersen fra firmaet VisionaryDesign, der fik til opgave at nyindrette Mindstairs’ lokaler.

Neo Feng Shui giver Mindstairs ny energi

 

Coachingfirmaet Mindstairs hjælper hver dag erhvervsledere med at skabe større selvindsigt i deres lederskab, fastholde fokus på de rigtige mål og have deres integritet intakt. Firmaet er indrettet i underetagen på virksomhedsejer Trine Dau Larsens beboelsesejendom, og det gav et lidt tilfældigt og uprofessionelt indtryk. Men så opdagede Trine indretningsstilen Neo Feng Shui.

Neo Feng Shui er en moderne, vestlig udgave af en urgammel kinesisk indretningstradition. Den oprindelige Feng Shui udgjorde et sæt af indretningsregler baseret på kultur, overtro, regler og love, som kan sløre visdommens enkelthed og tilgængelighed. ”Ordet Neo betyder jo ny. Det ny består i, at man har fjernet alle de mystiske lag og tilpasset indretningsprincipperne til det liv, vi lever i vestlige samfund i dag,” forklarer indretningskonsulent Nanna Pedersen fra firmaet VisionaryDesign, der fik til opgave at nyindrette Mindstairs’ lokaler.

Efter et indledende møde, hvor Nanna lytter til kundens ønsker og behov, gennemanalyserer hun lokalerne.

”Jeg starter simpelt hen ude på gaden. Hvordan ser her ud? Føler kunderne sig budt velkommen? Er det logisk, hvor indgangen er? Det er den slags spørgsmål jeg stiller mig selv,” fortæller Nanna Pedersen og fortsætter, ”Hos Mindstairs mødte jeg det første problem, da jeg trådte ind i entreen. Entreen er ret stor og fungerer samtidig som Trines kontor og venterum. Det betød, at der var usikkerhed om rummets funktion. Den usikkerhed afspejles i den stemning, der opstår mellem mennesker i rummet, og det var ikke en behagelig indgang til at arbejde med visioner og store beslutninger.” Trine Dau Larsens skrivebord blev gemt lidt af vejen bag en disk, og farverne på vægge og enkelte møbler blev justeret efter Neo Feng Shui-principperne. Straks gav rummet en helt anden fornemmelse, fordi rummet tydeligt signalerer, hvilke funktioner der hører til hvor. Resten af virksomhedens lokaler fik samme tur. ”Vores kunder og samarbejdspartnere i Mindstairs udtrykker stor tilfredshed, fordi de oplever en harmonisk stemning hos os,” forklarer Trine Dau Larsen, ”Vi mennesker har selvfølgelig også indflydelse på dette, men indretning, farver og belysning spiller en lige så stor rolle. Det kan jeg nu bekræfte.” Trine finder det også interessant, hvad det har gjort ved hendes eget energiniveau. ”Jeg fik blandt andet at vide, at jeg kunne skifte de sorte ringbindsmapper ud med beigefarvede, og det har givet en overvældende effekt. Så jeg kan kun anbefale at firmaer investerer i at få et ”eftersyn” med råd fra principperne i Neo Feng Shui.”

VisionaryDesign har også arbejdet med indretning i en psykologisk rådgivning, hvor fire psykologer arbejder med dybt traumatiserede mennesker. ”Alt virkede rodet og uoverskueligt i størstedelen af rummene. Selv indgangen virkede kold og utryg,” fortæller Nanna. Hun gennemgår hele det område, der skal indrettes eller ændres og laver en grundig rapport over, hvordan der ser ud nu, og hvad der skal gøres for at forbedre indretningen. Oftest kan man bruge de samme møbler, og hvis der foreslås nyindkøb overlades det endelige valg til dem, der selv skal bruge rummet. ”Jeg siger ikke, at du skal gå ud og købe en specifik designersofa i en bestemt forretning – tvært imod siger jeg måske, at der bør stå en sort sofa langs den dér væg,” forklarer Nanna og smiler, ”og så skal folk jo helst gøre, som jeg siger…” Efter nogle måneder kommer Nanna tilbage og vurderer, hvordan nyindretningen fungerer. Måske skal en enkelt farve lige justeres, eller et hjørne belyses bedre, for at man får det optimale ud af sin nyindretning. I den psykologiske rådgivning oplevede psykologerne, at de fik langt lettere ved at opretholde den tillid, der er alt afgørende for deres arbejde.

Nanna Pedersen ser mange muligheder for at udnytte sin viden om Neo Feng Shui, også i den offentlige sektor. For eksempel er mange skoler og daginstitutioner fuldstændig tilfældigt indrettet og oven i købet nedslidte og kedelige at se på. Ifølge Neo Feng Shui-teorien påvirkes mennesker hele tiden af de rum, de befinder sig i. ”Det betyder, at børn, der går i velindrettede og ordentligt vedligeholdte skoler påvirkes af en helt anden energi,” mener Nanna Pedersen, ”og den energi kan de direkte bruge i deres læring.”

Hos Mindstairs er Trine Dau Larsen ikke i tvivl; Neo Feng Shui gør en forskel både for kunder og medarbejdere. Så Nanna Pedersen fra VisionaryDesign er med allerede ved tegnebordet, når virksomheden planlægger en udvidelse af lokalerne, der skal gennemføres i januar 2009.

Forslag til billedtekst: Nanna Pedersen (tv) fra VisionaryDesign har indrettet Trine Dau Larsens moderne coachingvirksomhed efter gamle kinesiske principper.

Fakta:

Om Nanna

Opvokset i en arkitektfamilie

Har altid været optaget af indretning og design

Har arbejdet som pædagog siden 1997, men sagde op, før hun blev udbrændt

Har i mange år været engageret i arbejdsmiljø

Uddannet Erhvervsrådgiver på Neo Feng Shui Academy i Århus

Startede op i januar

Nannas rapport omfatter:

Gennemgang af alle lokaler
Plantegninger
Detaljerede indretningsforslag
Præcise farvevalg (med farvekode)

Mulighed for belysnngsplan

Plan for genanvendelse og nyindkøb

www.visionarydesign.dk 

Om Mindstars

MindStairs er specialister inden for:

Ledelsesrådgivning

Karriererådgivning

Strategisk HR-udvikling.

Arbejdsmetoder:

Individuel rådgivning og coaching

Foredrag

Workshops

Nøgleord:

Innovation

Forandringsledelse

Personlig udvikling

Større performance

Bedre lederskab

Effektiv projektledelse

Forebyggelse af stress

http://www.mindstairs.dk/

Kontaktperson:

Nanna Pedersen

6126 2151

np@visionarydesign.dk

Afsender:

VisionaryDesign


Århus

6126 2151

np@visionarydesign.dk

http://www.visionarydesign.dk