Murersvend tager kampen op mod ansvarlig borgermester

30. oktober 2009   |   SF Ungdom  |  Flere pressemeddelelser

Københavns Kommune har formelt sikret sig at entreprenører, og deres underentreprenører, der udfører arbejde for kommunen, ikke har løn- og ansættelsesvilkår, der er lavere end de for egnen gældende, men det kniber ofte med at håndhæve beslutningen i praksis.

PRESSEMEDDELELSE:

Murersvend tager kampen op mod ansvarlig borgermester

- Mange københavnere har mistet jobbet de sidste par år. Samtidig kan vi læse på forsiden af dagbladet ‘Licitationen‘, at arbejder der udføres for kommunen, ifølge fagforeningen 3F, udføres af udlændinge til lønninger lavere end overenskomsten. Det kan vi simpelthen ikke leve med, udtaler Jonas Andersen kandidat til  Københavns Borgerrepræsentation for SF.

Københavns Kommune har formelt sikret sig at entreprenører, og deres underentreprenører, der udfører arbejde for Københavns Kommune, ikke har løn- og ansættelsesvilkår, der er lavere end de for egnen gældende, men ifølge Jonas Andersen, kniber det ofte med at få beslutningen håndhævet i praksis.

- Jeg har selv arbejdet på en af de 45 skolerenoveringer, der for tiden er i gang i vores by. Efter en snak med nedbryderne blev jeg alvorligt i tvivl om hvordan deres løn- og ansættelsesvilkår, var skruet sammen, og jeg blev derfor nødt til at ringe til fagforeningen. Men det kan sgu ikke passe at min fagforening skal rende rundt og bruge ressourcer på at tjekke sådan noget. Kommunen må selv gå forrest - det er jo noget politikerne selv har besluttet, udtaler Jonas Andersen der til daglig arbejder som murersvend.

Konkret foreslår Jonas Andersen, at kommunen gennem en effektiv egenkontrol, udfører uanmeldte stikprøveforsøg blandt de virksomheder, der leverer ydelser til kommunen.

- Aktuelt bliver 45 skolerenoveringer nu gennemgået af 3F, jeg frygter at det vil afsløre hvor svage kommunen er til at sikre håndhævelse, at vores egne beslutninger. I sidste ende ligger det politiske ansvar hos Pia Allerslev (V), der som politisk chef for Københavns Ejendomme, må give københavnerne klar besked. Er kommunen med til at presse egne borgere ud i arbejdsløs - Ja eller Nej?, slutter Jonas Andersen.

SF’s spidskandidat Bo Asmus Kjeldgaard skrev allerede i sidste uge et brev til Pia Allerslev (V) om problematikken, men har ikke fået noget svar endnu.

Kontaktperson:

Jonas Andersen

27 14 98 30

groentsag@hotmail.com

Afsender:

SF Ungdom

Blegdamsvej 24A
2200 København N

35 36 17 77

sfu@sfu.dk

http://www.sfu.dk