Munkebo Mikrobryg blev Årets danske Bryggeri 2014

21. marts 2015   |   Danske Ølentusiaster  |  Flere pressemeddelelser

På Danske Ølentusiasters Generalforsamling i Odense blev det lørdag formiddag afsløret at Munkebo Mikrobryg blev Årets danske Bryggeri 2014.

Med kun et par år på bagen bragede Munkebo Mikrobryg i den grad igennem i 2014. Ikke alene blev bryggeriets Alstærk Bourbon kåret som Årets danske Ølnyhed i den stærke kategori, bryggeriet havde også gjort et så stort indtryk på danske ølentusiaster at de valgte det til Årets danske Bryggeri.

Ildsjælen bag Munkebo Mikrobryg er Claus Christensen, som med en familiemæssig baggrund i det gode fynske hjemmebryg, en kandidatgrad i biologi og en Ph.D i Sundhedsvidenskab, er en meget velkvalificeret brygger.

Claus har været noget så usædvanligt som dansk brygmester på et bryghus i de bayerske alper, hvor hans store interesse for gæring hjalp sydtyskerne med at udvikle og forfine deres bryg.
Også i arbejdet med sit eget bryggeri lægger Claus stor vægt på udvælgelsen af gærsorter og gæringens betydning for øllets smag, hvad man bl.a. kunne høre om på en forelæsning på Syddansk Universitet i efteråret 2014.

Munkebo Mikrobrygs øl er i høj grad præget af den meget omhyggelige udvælgelse af gær specifikt til den enkelte øl, uden at dette dog forhindrer bryggeriet i også at lægge vægt på kvaliteten af såvel malt- som humlesorterne de bruger.

Claus har, først som håndbrygger og nu som mikrobrygger, haft stor succes med sine bryg, som i tidens løb har vundet ham 21 medaljer ved brygkonkurrencer i ind- og udland – også et fynsk mesterskab er det blevet til!

Munkebo Mikrobryg har til huse i nogle gamle møllebygninger syd for Munkebo, og områdets åbenbare vikingetids-fortid, bl.a. Ladby-skibet, har inspireret bryggeriet til at navngive sine øl efter den nordiske mytologi, og vælge træet Yggdrasil som logo.

Medlemmerne af Danske Ølentusiaster har kunnet stemme på i alt 166 danske bryggerier, og har stemt ud fra hvilket bryggeri de mente havde gjort det mest positive indtryk på den danske ølscene i 2014.

Prisen blev overrakt på Danske Ølentusiasters Generalforsamling i Odense lørdag den 21. marts.

Yderligere oplysninger om prisen ved henvendelse til Danske Ølentusiaster

Kontakt Kjeld Vang Lauritsen – kjeld.vang.lauritsen@ale.dk – tlf.: 40 42 21 91