Minister får gammelt atlas og billig lommeregner af ungdomsparti

14. december 2010   |   SF Ungdom  |  Flere pressemeddelelser

Politikerne holder lige nu møde om SU'ens fremtid på Christiansborg. Ved ankomsten til mødelokalet blev de mødt af SF Ungdom, der ville overrakke dem "en hilsen fra virkeligheden".

Download billede af undervisningsministeren, der haster ind til mødet uden at have tid til at gå i dialog med de unge, her (scroll lidt ned på siden).

Ungdomspartiets hilsen bestod i et kompendium med resultaterne fra en indsamling af unges mening om hvad de hjemmeboendes SU, som regeringen truer med helt at afskaffe, bliver brugt til: Er det cafépenge eller studiestøtte?

De i alt ca. 250 unge, der havde givet deres mening til kende på Facebook eller pr. sms, brugte især pengene på transport til og fra skole og mad.

Undervisningsminister Tina Nedergaard fik en særlig gave fra de unge SF'ere - en kurv med et gammelt atlas, en billig lommeregner, en brugt ordbog og et krøllet buskort. Kurvens indhold skulle symbolisere, at de studerende bliver dårligere stillet og får en dårligere uddannelse hvis ikke de får en SU, der giver dem råd til at indkøbe materialer til at følge med i skolen og buskort så man kan komme frem og tilbage.

Ministeren tog imod kurven men var ikke villig til at lytte til hvad de unge havde at sige - hun hastede i stedet ind til mødet.

SF Ungdoms landsformand Pelle Dam udtaler:

"Det koster penge at tage en uddannelse. Hvis regeringen afskaffer SU for hjemmeboende vil rigtigt mange blive dårligere stillet i forhold til at få en ungdomsuddannelse. Mener regeringen det slet ikke, når den siger, at flere skal have en uddannelse?"

Hvis regeringen skal have held til at afskaffe den hjemmeboende SU kræver det opbakning fra hele forligskredsen, der ud over regeringen selv består af Dansk Folkeparti, Radikale Venstre, Socialdemokraterne og SF. Både SF's Pernille Vigsø Bagge og Christine Antorini gav på vej ind til mødet klart udtryk for, at de ikke ville være med til at forringe SU'en. SF Ungdom håber derfor at de to oppositionspartier vil blokere for afskaffelsen af den hjemmeboende SU.

Kontaktperson:

Pelle Dam

21 45 50 29

pelle@sfu.dk

Afsender:

SF Ungdom

Blegdamsvej 24A
2200 København N

35 36 17 77

sfu@sfu.dk

http://www.sfu.dk