Markante SF’ere kræver Dong-salg droppet

17. januar 2014   |   SF Ungdom  |  Flere pressemeddelelser

Markante stemmer i SF går imod regeringen og kræver, at planen om at sælge ud af Dong til den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs droppes. Ifølge SF’erne er aftalen »i modstrid med, hvad en centrum-venstre-regering bør stå for«.

Regeringens planer om at sælge ud af Dong til Goldman Sachs er ikke lige populære hos alle SF’ere. Både landsformanden for SFU, Carl Valentin, og formanden for SF’s faglige landsudvalg, Karsten Hønge, går i rette med regeringen og kræver aftalen droppet.

»At sælge ud af den danske energisektor til en amerikansk investeringsbank er i modstrid med, hvad jeg står for som socialist, og det er mig ubegribeligt, hvordan det kan være en centrum-venstre-regerings politik«. Udtaler formanden for SF’s faglige landsudvalg, Karsten Hønge.

Og formanden for de unge socialister i SFU, Carl Valentin, stemmer i:

»Goldman Sachs er en kælderkold kapitalistisk investeringsbank, der ikke har andet end profit i tankerne. At give sådan en virksomhed vetoret over centrale beslutninger i Dong er ikke bare dumt; det er skadeligt for det danske demokrati.«

De to SF’ere mener, at regeringen med salget af Dong fortsætter nullernes privatiseringspolitik.

»I nullerne var alt til salg. Privatskolerne vandt frem, privathospitalerne blev overbetalt, og højrefløjen solgte ud af både TDC, Københavns Lufthavn, nordsøolien og Post Danmark. Privatiseringerne har været en kæmpe fiasko for Danmark, og jeg vil kraftigt opfordre regeringen til at tage ved lære af nullernes fejltagelser.« Udtaler SFU’s formand, Carl Valentin.

-------------------------------

For yderligere kommentarer kontaktes:
Carl Valentin, landsformand for SFU
- 40580270
Carl@sfu.dk

Karsten Hønge, formand for SF’s faglige landsudvalg
- 53710953
k.hoenge@gmail.com

Pressebilleder:
Carl Valentin:
https://dl.dropboxusercontent.com/u/11561748/M%C3%A5%20ikke%20fjernes/131020_sfu_carl_philipdavali-4.jpg

https://dl.dropboxusercontent.com/u/11561748/M%C3%A5%20ikke%20fjernes/IMG_0109.JPG

Karsten Hønge:
https://dl.dropboxusercontent.com/u/11561748/M%C3%A5%20ikke%20fjernes/Pressebillede%20H%C3%B8nge.jpg