Løslad de politiske fanger i Tyrkiet

08. februar 2019   |   Globale Seniorer  |  Flere pressemeddelelser

Bred politisk enighed om at øge presset på den tyrkiske regering for at løslade de mange fængslede borgmestre og parlamentarikere

Emnet Fredsproces og menneskeret i skyggen af konflikten i Syrien, var den 7. februar til debat på en konference i Fællessalen på Christiansborg.

Et gennemgående tema var forholdene for de politiske fanger i Tyrkiet. På det spørgsmål tegnede konferencen en meget bred politisk enighed om kraftigt at opfordre den tyrkiske regering til at løslade de fængslede folkevalgte borgmestre og parlamentarikere, og en opfordring til danske politikere om at tage spørgsmålet op i alle relevante sammenhænge.  

Synspunktet blev støtte af konferencens to politiske hovedoplægsholdere, udenrigsordførerne Michael Aastrup Jensen (V) og Holger K. Nielsen (SF). Begge kunne tilsluttede sig slut udtalelsen fra konferencen.

Inden gav Mahmut Sakar, kurdisk advokat for den fængslede kurdiske leder Abdullah Öcalan, og Reimar Heider den tyske initiativtager til Freedom for Öcalan Komiteen, konferencen et indblik i behandlingen af de politiske fanger i Tyrkiet.

Konferencen var arrangeret af Globale Seniorer og Kurdisk Forum i samarbejde med Den danske Helsinki-Komité for Menneskerettigheder.