ØLLETS DAG – 1. LØRDAG I SEPTEMBER

30. august 2011   |   Danske Ølentusiaster  |  Flere pressemeddelelser

Siden 2003 har Danske Ølentusiaster sammen med resten af Danmark fejret Øllets Dag. De to første år foregik aktiviteterne på foreningens stiftelsesdag/fødselsdag den 5. september, men fra 2005 er dagen af praktiske hensyn flyttet til den første lørdag i september. I år fejres Øllets Dag derfor lørdag d. 3. september

Kom og smag godt og spændende øl

En væsentlig del af formålet med Øllets Dag er at øge fokus på øl og ølkultur og få hele landet til at syde med øl-aktiviteter.
Igen i år har Danske Ølentusiaster gjort en ekstra indsats for at fejre Øllets Dag. Det betyder bl.a., at vi samarbejder med flere lokale Kvickly varehuse, med flere vinforretninger der har et godt øludvalg, bl.a. Vinoble og Vinspecialisten, samt med engrosvirksomheden Metro.

I adskillige af butikkerne i de nævnte butikskæder vil der på Øllets dag være medlemmer fra Danske Ølentusiaster til at udskænke smagsprøver af nogle af de mange gode øl der er tilgængelige på det danske marked, ligesom de naturligvis gerne fortæller om foreningen Danske Ølentusiaster. Flere af butikkerne har særlige tilbud på øl i dagens anledning.

Vi håber at mange vil være med til at markere Øllets Dag 2011, så vi i fællesskab kan fejre det gode øl, og hjælpe hinanden med at give det gode øl den opmærksomhed det fortjener.


Særlig rabat på Øllet Dag.

Får man lyst til at blive medlem af Danske Ølentusiaster, er der et helt særligt tilbud om at blive meldt ind i foreningen til rabatpris på Øllets Dag. Denne dag giver vi 50 kr. i rabat, hvis man betaler med det samme.


Rundt omkring i landet har Danske Ølentusiasters mange afdelinger lokale arrangementer.

En liste over lokalafdelingernes aktiviteter findes ved at klikke her

Af de mange spændende arrangementer kan bl.a nævnes følgende rundt i landet:

- Sønderborg: Ølmesse i telt på Rådhustorvet med livemusik, specialbrød og bondegårdsis.
- Frederikshavn: Fejrer dagen i Søndergade der er spæret af og fuld af aktiviteter, godt øl, mad og levende musik.
- Kolding: "Ølruten" i City Koldings strøggader, mere end 20 bryggerier er klar med smagsprøver, ølsmagning i festteltet med Torben Matthews og meget mere
- Fredericia: Ryes Plads foran Den Engelske hvor der er besøg af flere end 15 bryggerier og spændende aktiviteter i teltet.
- Esbjerg: Med Mini-ølfestival på torvet og pubcrawl rundt i byen.
- Odense: De fynske bryggerier holder ølsmagning i gågaden og der vil være opstillet stande 10 steder rundt ved byens gode ølsteder.
- Horsens: Holder stor Øl- & Cider Fest i Vestergadens Beboerhus i samarbejde med Den Gyldne Hest. Her vil være masser af øl, helstegt pattegris og live musik.
- Amager: På Islandsbrygge ved Café Langebro vil der være Friluftsmesse med forskellige udstillere og ølstande.
- København: På Skt. Hans Torv vil Øllets Dag blive markeret i et telt på Torvet.


Som de foregående år, er der udarbejdet et logo og en plakat til Øllets Dag. Øllets Dag logo og materialet kan I få tilsendt ved henvendelse til:

Danske Ølentusiasters Sekretariat, på tlf. 45 82 34 00 eller via sekretariat@ale.dk


Yderligere oplysninger:

Landsformand Bo L. Jensen, bo.jensen@ale.dk tlf. 28 19 17 13 eller

Pressekontakt: Anne-Mette Meyer Pedersen anne-mette.meyer@ale.dk tlf. 61 30 17 62

Kontaktperson:

Landsformand Bo L. Jensen

28 19 17 13

bo.jensen@ale.dk

Afsender:

Danske Ølentusiaster

Kirkeskovvej 1
4660 Store Heddinge

45 82 34 00

sekretariat@ale.dk

http://ale.dk