Kvinden bag kampen mod madspild modtager fornem pris

23. maj 2016   |   Stop Spild Af Mad  |  Flere pressemeddelelser

Selina Juul, stifter af Danmarks største frivillige bevægelse mod madspild, Stop Spild Af Mad, er blevet hædret med The Womenomics Influencer Award 2016.

For tredje år i træk samledes danske og internationale talere, eksperter og virksomheder på Børsen til Womenomics CPH konferencen for at sætte fokus på diversitet og vækstmuligheder. Blandt konferencens talerne var udenrigsminister Kristian Jensen, formand for FN’s Generalforsamling, Mogens Lykketoft, samt generalsekretær i Danmarks Radio Maria Rørbye Rønn. På konferencen blev også tre succesfulde kvinder, som har gjort en forskel på hver deres område, hyldet med en Womenomics Award.

The Womenomics Influencer Award 2016 gik til kvinden bag kampen mod madspild, stifter af forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad Selina Juul. Eva-Lotta Sjöstedt, adm. direktør i Georg Jensen fik The Womenomics Leadership Award 2016 og adm. direktør i Danish Fashion Institute og Copenhagen Fashion Week, Eva Kruse, modtog The Womenomics Global Impact Award 2016

Tidligere års vindere tæller blandt andre forhenværende EU Kommissær Connie Hedegaard og erhvervskvinden Stine Bosse.

"Prisen blev givet til Selina Juul for hendes store, dedikerede arbejde for at stoppe madspild, hvilket er blevet til en større, global bevægelse,” fortæller stifteren af Womenomics CPH, Tine Arentsen Willumsen. "Herhjemme har Selina Juul utrætteligt formået at mobilisere politikere, supermarkeder og medier, og dermed skabt hidtil uhørt opmærksomhed omkring det vigtige emne. Dermed har hun gjort en forskel i milliardklassen for både miljøet og kloden. På konferencen fejrede vi tre ekstraordinære kvinder, som på hver deres felt har gjort en kæmpe forskel. Womenomics Komiteen ønsker flere, synlige kvindelige rollemodeller og ved at trække de gode eksempler frem og anerkende deres imponerende indsats, håber jeg, at vi er med til at styrke dette.”

Selina Juul takker for prisen: 

“Jeg er virkelig glad og taknemmelig for at modtage denne flotte pris. Men først og fremmest tak til de mange hundrede frivillige og mange tusinde støtter i Stop Spild Af Mad, uden hvem Stop Spild Af Mad ikke var blevet til en folkebevægelse, som skaber konkrete og målbare resultater og gør en forskel for vores samfund og miljø.” 

Selina Juul er netop hjemvendt fra Bruxelles efter at tale på en stor EU konference om madspild og arbejder p.t. i samarbejde med FN på et nyt internationalt initiativ mod madspild.

 

Yderligere information:

Se mere på http://www.womenomicscph.dk/awards/ 

Pressebillede download her: http://bit.ly/1TQ1Ax3

Above & Beyond, Louise Grose, tlf.: 40 46 97 69 - louise@above-and-beyond.eu

Stop Spild Af Mad: tlf. 40 72 06 01 - presse@stopspildafmad.dk - www.stopspildafmad.dk

 

FAKTABOKS: 

Stop Spild Af Mad blev stiftet af Selina Juul for snart otte år siden og har for alvor sat madspild på danskernes dagsorden. Ifølge tal fra Landbrug & Fødevarer er Danmarks madspild de seneste 5 år mindsket med 25%. Stop Spild Af Mad når ugentligt op til 450.000 danskere på bevægelsens sociale medier og igangsætter jævnligt nye initiativer i kampen mod madspild både i Danmark og i udlandet.

Udover det frivillige arbejde med Stop Spild Af Mad er Selina Juul blogger om madspild på The Huffington Post USA. For sit arbejde med Stop Spild Af Mad blev Selina Juul optaget i Kraks Blå Bog, hun blev af Berlingske i 2014 kåret som Årets Dansker, hun modtog i 2013 Nordisk Råds Natur- og miljøpris, Svend Auken prisen, ALT for damernes Kvindepris og Ridderkorset af fortjenstordenen Pro Utilitate Hominum, og hun modtog i 2011 JCI Danmarks The Outstanding Young Person pris.


Kontaktperson:

Stop Spild Af Mad

40 72 06 01

presse@stopspildafmad.dk

Afsender:

Stop Spild Af Mad

c/o Integra, Kongens Nytorv 28, 2. sal
1050 København K

40 72 06 01

presse@stopspildafmad.dk

http://www.stopspildafmad.dk