Klimainitiativ: Drop nu al den snak om lømmelpakken

04. november 2009   |   Planet first - people first  |  Flere pressemeddelelser

Mens de afgørende forberedelser til klimatopmødet finder sted i Barcelona er de danske medier fyldt med omtale af regeringens lømmelpakke. Klimainitiativ opfordrer nu til at flytte fokus til klimaløsninger.

Pressemeddelelse fra 12. december-initiativet, onsdag d. 4. november 2009

Lømmelpakken stjæler fokus fra klimaet

Mens de afgørende forberedelser til klimatopmødet finder sted i Barcelona er de danske medier fyldt med omtale af regeringens lømmelpakke. Klimainitiativ opfordrer nu til at flytte fokus til klimaløsninger.

”De forhandlinger der lige nu er i gang i Barcelona er altafgørende for, om der kan opnås en tilfredsstillende aftale i København. Derfor burde alle gode kræfter sættes ind for at optimere forhandlingerne i stedet for at bruge tiden på at tale om en lømmelpakke, der jo dybest set intet har med klimaudfordringerne at gøre,” udtaler talsperson Knud Vilby.

”Drop nu al den snak om lømmelpakken – hvorfor sætter vi ikke i stedet fokus på de afsluttende forberedende forhandlinger, der lige nu foregår i Barcelona?,” udtaler talsperson Knud Vilby.

”Som klimainitiativ forsøger vi at mobilisere masser af mennesker til en folkelig markering for en ambitiøs klimaindsats d. 12. december. Jo flere vi bliver, jo nemmere bliver det for politikerne at opnå en god aftale. Men med al den diskussion om lømmelpakken oplever vi, at det er vanskeligt at komme igennem med de vigtige klimabudskaber. Vi er bange for, at den megen fokus på lømmelpakken i virkeligheden svækker den folkelige mobilisering for en ambitiøs klimaaftale,” udtaler talsperson Knud Vilby.

FAKTABOKS:
:    Demonstrationen starter fra Christiansborg 12. dec. kl. 13 – og herfra til Bella Center
:    Demonstrationen støttes p.t. af 165 organisationer og netværk fra 25 lande
:    Find listen over anbefalere her

Kontaktperson:

Knud Vilby

60 73 22 43

knud@vilby.dk

Afsender:

Planet first - people first

c/o PCA, Fælledvej 12
2200 København N

21 45 50 29

info@12dec09.dk

http://www.12dec09.dk/