Kirkens Forum byder på inspiration og ny viden

06. august 2015   |   MESSE C Fredericia  |  Flere pressemeddelelser

I september åbner MESSE C Fredericia atter dørene til fagmessen "Kirkens Forum", som blandt andet sætter fokus på temaerne "Ældre og demente i kirken", "Fremtidens kirkegårde", "Restaurering og kunst i kirkerne" samt "Landsogne".

Den anden udgave af fagmessen ”Kirkens Forum” løber af stablen hos MESSE C i Fredericia den 25. og 26. september. Lige som i premiereudgaven sidste år er der lagt vægt på en kombination af faglig inspiration fra scenerne sammen med nyheder og ekspertise fra de mange udstillende firmaer.
Som noget nyt har man valgt at fokusere på nogle hovedemner på oplægssiden, nemlig:

* Ældre og demente
Hvordan imødekommer man det stigende antal ældre, som trods manglende mobilitet, demens eller andre faktorer fortsat gerne vil dyrke deres tro i kirken? Hør de kvalificerede bud fra Povl Götke, ph.d. og lektor ved Folkekirkens Uddannelses- og Videnscenter, samt Rolf Bang Olsen, pensioneret overlæge og ekspert i demens

* Fremtidens kirkegåde
I Danmark findes godt 2000 kirkegårde. De optager et areal svarende til seks kvadratmeter pr. dansker og koster cirka halvanden milliard kroner årligt – men til glæde for hvem?  Sådan spørger VEGA, en ung landskabstegnestue startet af Anne Dorthe Vestergaard og Anne Galmar. Hør om deres arbejde med at nytænke kirkegården til et helende og bæredygtigt mini-landskab

* Restaurering og kunst i kirkerne
Menighedsrådsformand Solveig Pedersen beretter om den omfattende og smukke renovering af Gislev Kirke. Hvad gør man og hvad bør man undgå i en sådan proces? Hør også Torben Venndt fortælle om arbejdet med at rejse de 3,8 millioner kroner til Bjørn Nørgaards fantastiske glasmosaikker i Christianskirken i Fredericia

Også ”landsogne” bliver et spændende tema på messen – her er programmet dog endnu ikke helt på plads.

Ud over de nævnte indslag vil der – på et specialindrettet loungeområde på messen – løbende være mindre oplæg fra udstillerne med reference til deres præsentationer på de enkelte stande.

På den store udendørs afdeling kan man finde nyheder til arbejdet på kirkegårdene, og som noget nyt afholdes ”DM i Grandækning”. Kirkegårdsgartnere fra hele landet konkurrerer fredag om at lave den flotteste, mest anderledes eller nytænkende grandækning. Det hele foregår midt i udstillingsområdet på til lejligheden indrettede ”gravsteder” - det er så op til de besøgende at bedømme resultatet fredag eftermiddag og lørdag.

Der er gratis entre til fagmessen, så det er en oplagt mulighed at samle menighedsrådenes medlemmer, de ansatte i kirken og de frivillige til en fælles tur til Kirkens Forum i Fredericia og samle inspiration og få ny viden med hjem til det fortsatte arbejde ude i de enkelte sogne.

* BILLEDTEKST: Anne Dorthe Vestergaard (tv) og Anne Galmar fra VEGA Landskab taler på Kirkens Forum om deres visioner for kirkens uderum under overskriften ”Fra de dødes gård til de levendes have”.
 

Kontaktperson:

Hanne Iversen

75922566

hi@messec.dk

Afsender:

MESSE C Fredericia

Vestre Ringvej 101
7000 Fredericia

75922566

messec@messec.dk

http://www.messec.dk