Kender du livet på indersiden af senfølger af seksuelle krænkelser?

25. maj 2020   |   MonaK.dk  |  Flere pressemeddelelser

Den 7. maj udkom bogen "Og Ingen Taler Om Det" den handler i al sin ækle enkelthed om senfølger af sensuelle krænkelser. Den handler om hvordan overgreb griber om sig og bliver en del af et liv, den handler om dig og mig. I bogen ”Og Ingen Taler Om Det” følger vi Monica som allerede fra starten af livet føler sig fravalgt. Den kvindelige kulturarv der løber internt i hendes familie, bærer hende frem i et kaotisk følelsesliv, sammen med en grundlæggende oplevelse af ikke at høre til. Monica kæmper med livet, som den stærke personlighed hun er og som det sker i de fleste voldelige parforhold, påtager hun sig et stort ansvar for hvorfor det er hun bliver ved med at havne i livstruende situationer, sammen med mænd der vil hende ondt. I bogen ”Og Ingen Taler Om Det” får vi indsigt i hvordan det er at være offeret, hvordan det er at kæmpe for sin overlevelse og hele tiden være i tvivl om sin egen berettigelse på jorden. Vi får viden om betydningen af at tale om det. Bedst som læseren tror det ikke kan blive værre, bliver det netop det. “En dag ringede det på døren, og Monica tænkte, at det var en nabo, fordi det var inde i opgangen. Hun lukkede op uden at kigge ud først. Der stod han med en maskinpistol. Han rettede den mod hende og sagde med en uhyggelig, isnende kold og rolig stemme: ”Enten trækker du den anmeldelse tilbage, eller så smadrer jeg dig og din mor. Så kan resten af din familie leve med den smerte!" Dette er første bind i en trilogi om Monica. Forfatteren Mona Kjærulff Hansen er socialpædagog, psykoterapeut og familiebehandler. f.1960 Hun har arbejdet på gulvet med udsatte børn og i socialt arbejde som end del af en kommunes foranstaltning i hjælpearbejdet med udsatte og sårbare familier. Gennem de sidste 30 år har hun arbejdet med mennesker fra alle samfundslag. Gennem det arbejde og via sit eget liv har hun på nærmeste hold Set og oplevet hvordan overgreb i barndommen kan gøre skade på og definere mennesker i en grad så de mister sig selv så de konstant havner i relationer der er usunde nedbrydende og problematiske. Med denne baggrund har hun nu endelig taget skridt til det forfatterskab som hun i så mange år har drømt om at realisere.

Det her er en samtale som vi skal holde i gang, ikke kun når der kommer en stor sag som dem i Tønder eller Brønderslev - men hele tiden. Hver eneste dag skal vi tale om det her, for ellers kommer vi det aldrig til livs - hvis det overhovedet er muligt.

Du kan læse mere om bogen på den nedenstående links:


http://http://monak.dk/udgivelser/?

http://https://www.forfatterskabet.dk/mona-kjaerulff-hansen/?

http://https://www.forfatterskabet.dk/produkt/og-ingen-taler-om-det/?

http://https://www.saxo.com/dk/og-ingen-taler-om-det_mona-kjaerulff-hansen_haeftet_9788793927445?   (her med en anmeldelse)