Køb en kvinde på torsdag

02. juni 2009   |   SF Ungdom  |  Flere pressemeddelelser

Aktivister fra SF Ungdom går torsdag på gaden med stregkodede piger i indkøbsvogne i 29 byer landet over. Happeningen skal illustrere problemerne med kvindehandel i EU. De unge SF’eres happening er en del af valgkampen til EU-parlamentsvalget på søndag d. 7. juni, hvor SFU’erne fører valgkamp for SF's Emilie Turunen.

Pressemeddelelse fra SF Ungdom, tirsdag d. 2. juni 2009
SF Ungdom sælger kvinder på torsdag

Aktivister fra SF Ungdom går torsdag på gaden med stregkodede piger i indkøbsvogne i 29 byer landet over. Happeningen skal illustrere problemerne med kvindehandel i EU.

Aktionen går ud på at et par kvindelige SFU’ere placerer sig i en indkøbsvogn og iklæder sig stregkoder for at anskueliggøre det helt umenneskelige og bizarre i, at der stadig i den vestlige verdens 21. århundrede eksisterer menneskehandel.

”Det kan måske godt forekomme lidt voldsomt, men der er virkelig et behov for at få sat fokus på dette her problem. Bare i Danmark handles 6.000 kvinder årligt, og det tror jeg desværre, de færreste klar over. Der skal en benhård indsats til for at få stoppet dette her, og det håber jeg, at danskerne vil have in mente, når de går i stemmeboksen på søndag,” udtaler Pelle Dam, landsformand for SF Ungdom.

De unge SF’eres happening er en del af valgkampen til EU-parlamentsvalget på søndag d. 7. juni. SFU’erne fører valgkamp for Emilie Turunen, der er nummer to på SF’s liste og dermed har en realistisk chance for at blive valgt ind. Med sine 25 år vil hun blive den yngste danske europaparlamentariker nogensinde.

”Kvindehandel er et grænseoverskridende problem, der kræver grænseoverskridende løsninger. Vi har brug for et aktivt EU, som udvider det europæiske politisamarbejde, så man mere effektivt kan sætte en stopper for gangstere. Det, vi oplever, er moderne slaveri, og hvis det skal stoppes effektivt kræver det en koordineret indsats i EU,” udtaler Emilie Turunen.

For yderligere informationer, kontakt:
  • SF Ungdoms landsformand Pelle Dam på mobil 21 45 50 29 eller mail pelle@sfu.dk.
  • EU-parlamentskandidat Emilie Turunen på mobil 26 79 05 51 eller mail emilie@sf.dk.
  • De lokale kontaktpersoner i de 29 byer, hvor happeningen gennemføres. Deres kontaktinformationer kan findes på side to i det vedlagte word-dokument.

Kontaktperson:

Pelle Dam

21 45 50 29

pelle@sfu.dk

Afsender:

SF Ungdom

Blegdamsvej 24A
2200 København N

35 36 17 77

sfu@sfu.dk

http://www.sfu.dk