Julen begynder med Julebazar på Gavnø Slot

26. oktober 2009   |   Gavnø-Fonden  |  Flere pressemeddelelser

Slotsbryggeriet, tre historiske avlsbygninger fra 1800-tallet og den smukke slotspark danner ramme om en traditionsrig og hyggelig julebazar Du kan opleve indbegrebet af dansk julestemning, når Gavnø Slotspark omdannes til et eventyrligt vinterparadis, hvor lys, lyd, duft og traditioner forenes.

Julen begynder med Julebazar på Gavnø Slot!


Slotsbryggeriet, fire historiske avlsbygninger fra 1800-tallet og den smukke slotspark danner ramme om den stemningsfyldte Julebazar

Oplev Gavnø omdannet til et eventyrligt vinterparadis, hvor lys, lyd, duft og traditioner forenes.

Alene de fantastiske rammer med avlsbygninger, parken og slotskapellet giver anledning til en god dag. Og i dagens anledning er der naturligvis tilført masser af udendørs julestemning med brændende fakler, flag, tønder med levende ild og rigelige mængder af grønne grangrene.

Helt grundlæggende handler det nemlig om at få sig sig ”en på opleveren”, når man løser billet til Julebazar på Gavnø Slot. Få sig sådan en dag, hvor børn og voksne alle sammen kan slentre fra den ene bod til den næste. Mærke, dufte, se og smage jul. Og måske oven i købet få shoppet de første julegaver til venner, familie, kolleger og ansatte. Og hvis benene bliver trætte eller budgettet lige skal ses efter i hjørnerne, så er der jo altid mulighed for at tage et break med en varm kop kaffe, et glas gløgg eller saftevand og æbleskiver til børnene.

- Og heldigvis afvikles størstedelen af markedet indenfor. Så selvom frostvejret og den dalende julesne skulle svigte os, så kan både udstillere og gæster stadig holde sig varme og tørre.
Knap 100 boder og stande vil friste med julegaver, dekorationer, smagsprøver og delikatesser. Smag Gavnøs berømte grillstegte vildsvin, øl fra Slotsbryggeriet, kirsebær brændevin, æble cider, hjemmelavet æble chutney, svenske pepperkakor og meget andet. Café Tulipanen og flere madboder byder på julens lækkerier.
Lyt til de traditionelle Christmas Carols i slotsparken og smukke julesalmer i det stemningsfyldte slotskapel.
Julen er børnenes fest

De mindste kan bl.a. opleve et besøg hos selveste Julemanden, som deler godter ud, ponyridning i slotsparken, skattejagt, Sørøverland, julegæs med flotte røde julesløjfer, gammeldags æbleskiver og meget andet.

Entré
Entré kr. 50 for voksne og kr. 25 for børn fra 12 – 16 år. Børn under 12 år gratis. Der er gratis parkering for de besøgende. Vekselbod findes i Slotsbryggeriet.

Tid og sted
Fredag den 13. november fra kl. 16-20 samt lørdag og søndag den 14./15. november fra kl. 10-16. Gavnø Slot og Gavnø Slotspark, Gavnø 2, 4700 Næstved.


Sagnet om ”Nissen på Gavnø”
Det gik heller ikke rigtigt til på høstænget, ti det slog aldrig fejl for gamle Jörgen, røgteren på Gavnø, at når han havde fået kastet så meget hø ned, som kvæget behøvede til én gang, var det ham umuligt at få mere ned, men lige saa rask han kastede det hen mod hullet, kom det tilbage igjen, og når han vilde tvinge høet ned, kom det flyvende lige i hovedet på ham.
(P.S.)

Yderligere information
Besøg www.gavnoe.dk eller kontakt venligst Lene Møller Hansen på telefon 55 70 02 00 for yderligere informationer.


Med venlig hilsen

Gavnø-Fonden

Kontaktperson:

Lene Møller Hansen

55700200

adm@gavnoe.dk

Afsender:

Gavnø-Fonden

Gavnø 2
4700 Næstved

55700200

adm@gavnoe.dk

http://www.gavnoe.dk