Jul på Gavnø - åbner portene denne weekend

29. oktober 2019   |   Gavnø-Fonden  |  Flere pressemeddelelser

Oplev indbegrebet af klassiske juletraditioner i historiske rammer fra 1800-tallet, når store og små inviteres til at se, smage og nyde et ægte juleeventyr

Julen begynder på Gavnø Slot, som traditionen tro indleder vinterens første og største julemarked i dagene den 2.-3. & 8.-10. november 2019.

Slottets gamle avlsbygninger fra 1800-tallet danner ramme om arrangementet og byder på 150 stande med hjemmelavede juledekorationer og nisser, julepynt, brugskunst, fødevaremarked, delikatesser, smykker, vin, spiritus m.m. Oplev bl.a. den nye vildtstand med friske fasaner, agerhøns og udskæringer af Galloway-kvæg, som alle er opvokset fritgående på Gavnø. Smagsprøver uddeles flittigt på de mange stande. Sådan er et julemarked på Gavnø - traditionsrigt - ligesom det skal være.?


Behind-the-scene rundvisninger i de historiske loftsrum m.m.

Besøgende der gæster julemarkedet kan vælge mellem flere særlige oplevelser, herunder en særlig behind-the-scene rundvisning i de historiske og aflukkede loftsrum, en rundvisning af guider i historiske dragter med fortællinger om familiens juletraditioner i 1800-tallet og en stemningsfuld julekoncert i Dronning Margrete den I's historiske klosterkirke. Alle aktiviteter skal reserveres på forhånd.

 - Behind-the-scene rundvisning, den 3. & 9. november, kl. 12, og den 8. november,  kl. 18.30.

- Historisk rundvisning, den 2. & 10. november, kl. 12, og den 8. november, kl. 17.

- Julekoncert, den 3. & 10. november kl. 14.


Julemarkedet bidrager til bevaring af dansk kulturarv

 - Det fantastiske ved Gavnø er, at tidligere generationer har værnet om kulturarven og gjort det muligt for os at dele med de, der ønsker at se et halvt årtusindes historie med egne øjne, fortæller baronesse Helle Reedtz-Thott forventningsfuldt.


Danske juletraditioner, når de er bedst

Nostalgisk julemusik vil lyde overalt på det store julemarked til glæde for store og små, hvor Prins Jørgens Garde er med til at skabe den helt rette stemning med klassisk julemusik, når den er bedst.

Julen er en særlig højtid for børn og Gavnø inviterer derfor de mindste på nisseskattejagt, ponyridning og selveste Julemanden, som uddeler godter til alle børn.

Forestil jer at passere den lille stenbro fra 1800-tallet til øen Gavnø og se slottet åbenbare sig som den smukkeste kulisse. Duften af gløgg og lune æbleskiver fylder luften og årets Julebryg fra landet eneste slotsbryggeri , Slotsbryggeriet Gavnø, er tappet og klar.


Fakta om Jul på Gavnø

1. weekend:

Lørdag den 2. november kl. 10 – 17

Søndag den 3. november kl. 10 - 17

 

2. weekend:

Fredag den 8. november kl. 15 - 20

Lørdag den 9. november kl. 10 – 17

Søndag den 10. november kl. 10 - 17

 

Priser:

Voksen kr. 80 og børn kr. 30

 

Yderligere information:

Mail: jul@gavnoe.dk eller www.gavnoe.dk