Intelligente tankvogne for millioner

13. december 2006   |   SAM SYSTEM A/S  |  Flere pressemeddelelser

Intelligente tankvogne for millioner. SAM SYSTEM i Knudlund ved Silkeborg leverer systemløsning til Statoils tankvogne i Skandinavien

Intelligente tankvogne for millioner

SAM SYSTEM i Knudlund ved Silkeborg leverer systemløsning til Statoils tankvogne i Skandinavien

Indbygget intelligens i førerkabinen kombineret med moderne kommunikationsteknologi er en forudsætning for sikre og effektive leverancer af olie- og benzinprodukter. Silkeborg-virksomheden SAM SYSTEM sidder med på førersædet i udviklingen af nye systemer, og det har netop ført til nye millionordrer.

SAM SYSTEM deltager med Statoil og Transvision som projektpartnere i opbygningen af et nyt system til styring af Statoils tankvognssystem. Transvision står for planlægningsdelen, SAM-SYSTEM for systemet i tankvognene, mens Statoil selv sørger for opbygning af systemets netværk. 

Stor betydning

- Der er tale om en ordre og et samarbejde, der har stor betydning for os. Statoil vil operere med de nyeste teknologier, og samarbejdet og erfaringerne indbærer, at vi står godt rustet til  videreudviklingen af  ny software og elektronik til benzin- og oliebranchen, siger direktør Per G. Knudsen, SAM SYSTEM, om denne millionordre af on-bord-computers til Statsoils tankvogne i Skandinavien.

SAM SYSTEM giver chaufføren teknologiske værktøjer, der sætter ham i stand til at transportere olie- og benzinprodukterne fra depoter til kunder så sikkert og effektivt som muligt.

Planlægningsenheden udsender elektronisk de eksakte planer for hver enkelt bil, og de bliver overført til chaufførterminalen. Instrukserne drejer sig blandt andet om, hvilke produkter, der skal lastes i hvilke rum. Teknisk udstyr kan overvåge lastningen og sikre mod fejl. Chaufføren modtager sin kørselsplan via computeren med detaljeret besked om, hvilke kunder, der skal have hvad og i hvilken rækkefølge. Når en levering er afsluttet, udskrives leveringsdokumentet, og data herom sendes tilbage til planlægningsenheden. Sådan har det i princippet foregået igennem en årrække, men systemerne bliver til stadighed mere og mere effektive.

Forandringer i takt med udviklingen

-  Forandringerne sker i takt med udviklingen af nye teknologier. Den største inden for de seneste år har været udviklingen af den moderne mobilteknologi, der har gjort det muligt at indbygge en effektiv online kommunikation mellem planlægning, depot, tankstationer og hver enkelt arbejdsplads. Det fører til betydelige effektiviseringer, bedre kundeservice og øget sikkerhed. Nu kan chaufføren med en let berøring på en trykskærm kommunikere direkte med alle i netværket og modtage og afsende alle relevante oplysninger, siger Per G. Knudsen.

Stor ordre til SHELL

Foruden ordren til Statoil er SAM SYSTEM ved at færdiggøre en anden millionordre til  SHELL i Tyskland, Østrig og Schweiz. Den drejer sig om opbygning af en ny kommunikationsløsning og integrering af nye mobile chaufførterminaler i 270 tankvogne.

SAM SYSTEM blev startet i 1972 og er certificeret i henhold til ISO 9001:2000 og ATEX, der er en forudsætning for at kunne sælge komplekse elektroniske løsninger inden for områder med risiko for eksplosionsfare. Virksomheden vandt fodfæste ved blandt andet udvikling af systemer til selvbetjeningssalg og elektronisk styring af pumperne på de danske tankstationer. I 1980 leverede virksomheden sit første tankvognssystem til ESSO, og siden har SAM SYSTEM udviklet sig til en ekspert inden for dette nicheområde.

Tilbage på danske hænder

SAM SYSTEM blev i 1994 solgt til britiske Syltone, der i  2004 blev overtaget af Gardner Denver Systems. I den forbindelse kom SAM SYSTEM igen på danske hænder, da en lokal ejerkreds bestående af forretningsmændene Villy Christensen, Eskild Lyngholm, direktør Per G. Knudsen og systemchef Preben Jacobsen købte virksomheden.


((Billedtekst))


Alle Statoil-tankvogne får installeret såkaldt ”on board cumputer-system” fra SAM SYSTEM i Silkeborg.

Kontaktperson:

Direktør Per G. Knudsen / bestyrelsesformand Villy Christensen

87981125 / 29996006

pgk@sam-system.dk

Afsender:

SAM SYSTEM A/S

Industrivej 8
8653 Them

87981100

pgk@sam-system.dk

http://www.samsystem.dk