Hvordan lyder det når I synger juleaften?

04. december 2012   |   Klaus Møller Voice Studio  |  Flere pressemeddelelser

De fleste familier beretter, at de synes, det er svært at få julesangene til at fungere, og at det med at synge sammen om juletræet er noget, der bare skal overstås. Mange synes ikke, at de synger godt nok og at det også kan være svært at finde et toneleje, som passer hele familien. Derudover kan man ofte ikke huske hele melodien og teksterne sidder måske heller ikke helt fast - de bruges jo kun den ene gang om året.

Med lidt forberedelse og øvning kan julesangene og salmerne let blive til en meget fin oplevelse - både for børn og voksne.

Nogle få enkelte råd kan gøre underværker, så hele familien virkelig kommer til at nyde at synge julens sange og salmer i år:

  1. Øv julesang og salmer med dine børn hele december (de vil elske det!): vælg 3-5 sange, som I ved, I vil synge juleaften. Og vælg så de vers ud, som I helst vil synge. Og lær disse vers til børnene.

  2. Hvis I har tid, så lær nogle vers udenad, af de sange I skal synge juleaften. Det er meget lettere at synge, hvis man kan teksterne udenad.

  3. Hvis I ikke når at lære nogle sange udenad, så husk at printe teksterne inden I skal igang med at danse om juletræet.

  4. Giv evt. jeres gæster besked om, hvilke sange I gerne vil synge juleaften, så de også kan forberede sig.

  5. Overvej evt. om I skal skifte nogle af de traditionelle danske julesalmer og sange ud med en engelsk julesang. I dag lytter vi meget til engelske julesang, så de betyder måske mere for os end nogle af de danske. Især hvis man har større børn eller teenagere, kan det være en god idé at høre, hvilke engelske sange de måske gerne vil synge. Og derved inspirere de større børn til at deltage i sangen.

  6. Hvis I synger en julesalme, så prøv evt. bare at stå omkring træet i stedet for at gå rundt. Det kan give en helt anden og mere højtidelig stemning.

  7. Prøv at fordele versene i de forskellige sange mellem kvindestemmer og mandsstemmer, så kan man lettere skifte toneleje, og både kvinder og mænd kan få lov at synge i et leje, der passer til dem.
    Lad evt også børnene synge et vers eller to alene. Lyt godt til, hvilket toneleje børnene vælger at synge i. Voksne vil ofte vælge et toneleje, der er for dybt i forhold til børnestemmer.

Det kan godt være, at vi ikke alle synger lige godt, men med lidt træning kan alle blive bedre - selv sangere og skuespillere, for hvem stemmen er afgørende, træner deres stemme og sang.

------

Klaus Møller er sangpædagog og fungerer som vocal coach for en lang række danske skuespillere, musicalsangere og pop/rocksangere. Klaus Møller er desuden tilknyttet en lang række teatre som sangpædagog og stemmetræner og optræder ofte som stemmeekspert i TV og radio

Kontaktperson:

Martin Schultz

7199 5332

ms@klausmoeller.dk

Afsender:

Klaus Møller Voice Studio

Svanemøllevej 25, Annekset (Baghuset)
2100 København Ø

7199 5332

ms@klausmoeller.dk

http://dk.klausmoeller.dk/