Hjælp - Støt dyrene på Cirkusgården

25. maj 2020   |   Cirkus Mascot ApS  |  Flere pressemeddelelser

Til trods for at cirkus alligevel må tage på landevejen i år, bliver der ingen turné for Cirkus Mascot. Det lille cirkus på Salling, vælger at blive hjemme, da de ikke vil risikere at udsætte hverken publikum eller medarbejdere for smitte. Dette har store økonomiske konsekvenser for familien Deleuran som stadigvæk har 25 dyr der skal fodres, passes og plejes året rundt.

Stalden på Mascots vinterkvarter i Roslev huser stadig både ponyer, æsler, grise mm.. Cirkus måtte nemlig udsætte deres planlagte premiere tilbage i marts, da Danmark pludselig lukkede ned pga. af faren for smitte med COVID-19.
Nu er cirkussæsonen 2020 fuldkommen aflyst, til trods for at genåbningen af Danmark gør, at der alligevel kan komme gang i dele af kulturlivet denne sommer, bl.a. omrejsende cirkus.
Efter Familien Deleuran er blevet bekendt med retningslinjerne fra Kulturministeriet, må cirkusdirektøren indse at det ikke er forsvarligt at tage afsted i år.
- Størrelsen på vores forretning gør, at vi ikke er i stand til at efterleve alle kravene, lyder det fra Marianne Deleuran der er cirkusdirektør i Cirkus Mascot.
- Selvom vi har kørt vores udgifter ned på lavt blus, så kan vi ikke sætte vores ”bondegårds-abonnement” på standby, fortæller Marianne Deleuran som selv træner, socialiserer og optræder med mange af dyrene.

Dyrene er cirkussets omdrejningspunkt

For familien Deleuran er dyrene ét og alt – lige fra den mindste gris til største af ponyerne og det lille familiecirkus er bygget op omkring dyrenes trivsel. 
- Kun igennem positiv kontakt, kærlig omsorg og korrekt ernæring er det f.eks. muligt at have sunde og glade puddelhunde med i en forestilling, hvor man selv fra bagerste bænkerække kan se hundenes egen sprudlende begejstring, for deres deltagelse i manegen sammen med os, fortæller Marianne Deleuran.

- De 4 af vores shetlandsponyer er over 30 år gamle. Selvom om de foruden hø og halm, får de deres daglige dosis senior-mysli og kosttilskud for muskler og led - så tror vi fuldt og fast på, at deres aktive tilværelse og det at de kommer på nyt græs hver dag, i de 6 måneder vi er normalt turnéer hvert år, ikke er uden skyld i deres høje alder, siger Marianne Deleuran.

Regeringens pakke hjælper, men ikke ret meget længere

- Vi er omfattet af en hjælpepakke der dækker 80% af faste omkostninger frem til 8. juni og intet derefter. Vi har kigget på alle muligheder, for at finde frem til, hvordan vi klarer driften herhjemme de næste 10 måneder. Det er ikke til at tage alt med i betragtning, der kan jo f.eks. blive akut behov for dyrlæge. Siden vi første gang måtte udsætte vores turné, har vi modtaget en masse søde og betænksomme beskeder og mange har opfordret os til at lave en indsamling – Grundet situationen er vi nu nødt til at prøve, fortæller den pressede cirkusdirektør.

Indsamlingen begyndte så småt lørdag aften på Cirkus Mascots egen Facebook side: 

"STØT DYRENE PÅ CIRKUSGÅRDEN

Har du lyst og overskud til at sende et bidrag, stort som småt, så kan det gøres via MobilePay til 865580.
Så er du med til at sikre dyrenes trivsel, indtil Cirkus Mascot kommer på turné i 2021."

Link til opslaget

- Vi vil være meget taknemmelige hvis man vil støtte op, så vi kan bevare vores firbenede venner, som danner rammen om hele Danmarks familiecirkus, slutter Marianne Deleuran og håber budskabet bliver delt og at både virksomheder og privatpersoner som har muligheden, vil sende et bidrag i retningen af de mange dyr i hendes cirkus.


Billedtekster:

cm-hundetræning-marianne.jpg: Cirkusdirektør Marianne Deleuran i træningsmanegen med kongepudlen Rambo.
cm-marianne-felix.jpg: Geden Felix får sig en godbid på gårdspladsen.
cm-poker-gårdspladsen.jpg: Ponyen Poker er én af Cirkus Mascot 7 ponyer.
cm-rocky-stalden.jpg: Ponyerne Rocky og Ranko i stalden på cirkusgården
cm-sille.jpg: Grisene Yrsa og Sille bor sammen på cirkusgården. Sille er den yngste og her i fuld færd med sin aftensmad.
cm-støt-dyrene.jpg: Familien Deleuran håber at både virksomheder og privatpersoner vil støtte om deres mange dyr.