Historien om Dankort - Ny bog

12. september 2016   |   Forlaget Underskoven  |  Flere pressemeddelelser

Ny bog om historien om, hvordan Dankort-systemet blev skabt.

HISTORIEN OM DANKORT

 

Historien om Dankort er den første bog, der fortæller om Dankortets vej fra en svær startfase til nutidens succes. Bogen er skrevet af Henning Jensen, der var ansat i Pengeinstitutternes Købe- og Kreditkortselskab (PKK) fra 1981 til 1985, hvor han var en aktiv deltager i etableringen af Dankort-systemet.

Historien om Dankort beskriver om Dankortets svære fødsel, der var præget af stor politisk modvilje, udbredt skepsis hos forbrugerne, og modstand hos mange butikker. Samtidig skulle mange forskellige interesserer forenes for overhovedet at få skabt konceptet, det tekniske system, designet og alt andet omkring kortet. Og de første mange år efter, at Dankortet kom på markedet, var anvendelsen beskeden. Antallet af transaktioner steg ganske vist måned efter måned, men først i slutningen af 80’erne, næsten 10 år efter at Dankortet så dagens lys, nåede antallet af transaktioner op på det niveau, som pengeinstitutterne havde beregnet var nødvendigt for at få økonomi i projektet.

Siden er det gået stærkt og hvert år sætter brugen af Dankortet nye rekorder. Dankortet er i dag danskernes foretrukne betalingsmiddel og omkring 75 pct. af alle kortbetalinger med gængse betalingskort i Danmark sker med Dankort. Kun meget få andre lande har betalingskort med en tilsvarende stor udbredelse, der anvendes af stort set alle indbyggere, og som kan anvendes i enhver butik, i taxa, i parkeringsautomater, på nettet, i små og store restauranter – ja alle vegne.

 

Henning Jensen: Historien om Dankort


ISBN: 978-87-93382-64-0
Bogen er på 262 sider
Bogen udkommer d. 15. oktober 2016
Pris: 199 kr.
Bestilling hos underskoven.dk og hos alle landets boghandlere.

 

Kontakt forlaget@underskoven.dk for anmeldereksemplar og yderligere information

Kontaktperson:

Tom Ahlberg

33 15 05 15

forlaget@underskoven.dk

Afsender:

Forlaget Underskoven

Store Kirkestræde 1
1073 København K

33 15 05 15

forlaget@underskoven.dk

http://www.underskoven.dk