Hanstholm Art Space undersøger fremtiden

16. august 2020   |   Hanstholm Fyr  |  Flere pressemeddelelser

”En Verden i Søgen efter Balance” er titlen på Hanstholm Art Space´s nye udstilling på Det Nordatlantiske Fyr i Hanstholm. Ella Morton og Jesper Dalgaard sætter fokus på hvor vores verden er på vej hen. Fællesnævneren for de to kunstnere er en optagethed af hvordan verden forandrer sig hurtigt i disse år, naturen ændrer sig, og vi mennesker må spørge os selv hvor vi er på vej hen, og hvad vi egentlig ønsker of forestiller os at der skal ske.

Ella Morton er en canadisk billedkunstner, bosat i Toronto. Hendes kunstneriske praksis bygger i høj grad på ekspeditionsrejser rundt i de arktiske områder i Canada, Norge, Island og Finland. Hun har derfor noget at byde på i det Nordatlantiske perspektiv vi arbejder med i Hanstholm Art Space.

Ella Morton arbejder primært med fotografiet som udgangspunkt. Hun udsætter sine fotografier for eksperimentelle analoge processer, når hun arbejder med at fange de sublime og skrøbelige kvaliteter i fjerntliggende landskaber. Ved at arbejde med selve materialebehandlingen af fotografiet, vender hun opmærksomheden mod hvordan foto mediet ændrer sig i den digitale tidsalder. Med sin materialebaserede tilgang vender hun sit fokus mod at afdække, hvordan fotomediet kan anvendes til mere end en objektiv skildring af virkeligheden. I Ellas Mortons billeder opstår der en form for alkymi mellem materiale, motiv og en dybereliggende mening i de historier billederne fortæller om.

Ella Morton benytter sit besøg i Hanstholm til et residence ophold, hvor hun vil udforske Hanstholm og omegn. Ella Morton er ikke fremmed for Hanstholm og Nordjylland. I 2015 deltog hun i LAND-SHAPE festivalen på Hanstholm Fyr, og skabte samtidig et Land Art værk til Brønderslev Kommune

Jesper Dalgaard er en dansk billedkunstner, som bor og arbejder i København.

Han er især kendt for sine store og små konstruktioner, som fungerer som kig ind i andre verdener. Hans miniature-modeller tager form som både grønne utopiske planeter og postapokalyptiske sci-fi- landskaber. Nogle af Jesper Dalgaards værker er så store at de fungerer som Land Art værker som man kan interagere fysisk med.

Med sine værker åbner Jesper Dalgaard døren ind til nye forestillinger om hvordan verden kan se ud. Her kan der være fantasier om verdener bygget i andre galakser, i en tid hvor mennesket har fået helt nye forudsætninger for at indrette sig.

Hvordan ser verden ud hvis vi prøvede at starte helt forfra, men den viden vi har i dag? Dette bliver sært aktuelt i en Coronatid hvor vi alle pludselig fik tid til at tænke over hvordan vi har indrettet os, og hvordan verden vil se ud fremover. Jesper Dalgaards værker bliver i denne forbindelse til fartøjer som vi kan stige på i vores overvejelser om hvordan mennesket måske kunne indrette sig i fremtiden. Tanker som der er meget brug for i dag.

I Hanstholm viser Jesper Dalgaard både nye og ældre skulpturelle værker og installationer, nogle af dem med inddragelse af hans originale videoer.

Om Hanstholm Art Space:

I perioden 2019-2020 vises en række udstillinger med Nordatlantiske samtidskunst under projektet Hanstholm Art Space. Udstillingerne foregår på fyret samt rundtomkring i både Hanstholm og det øvrige Nordjylland. Utallige frivillige borgere deltager undervejs både i værkernes tilblivelse, som udstillingsvagter og aktive omkring workshops mm.

Fakta:

Udstillingen EN VERDEN I SØGEN EFTER BALANCE kan opleves på Hanstholm Fyr 28. august til 18. oktober 2020. Åbningstider: fr-sø kl 11-16  

Fernisering med artist talk: søndag d.23.august kl. 1400-1600 på Det Nordatlantiske Fyr i Hanstholm.

Åbningstale af kurator Signe Højmark.

På grund af Covid19 er der plads til max. 50 personer ved ferniseringen. Ved udstillingsbesøg bedes publikum følge de opsatte instruktionsskilte med hensyn til færdsel i fyrets lokaler.

Hanstholm Art Space er støttet af følgende fonde: Statens Kunstfond, Nordea fonden, Den Jyske Kunstfond, Region Nords kulturfond, KulturKANten, Spar Nord fonden.