Hanstholm Art Space åbner sin første udstilling med den islandske kunstner Sigridur Thora Odinsdottir

11. februar 2019   |   Hanstholm Art Space  |  Flere pressemeddelelser

Den første udstilling åbner d.19.februar kl. 1900 Sigridur Thora Odinsdottir udstillingen med en spektakulær performance hvor dans, lyd og video indgår i en helhed. Kunstneren repræsenterer den yngre islandske kunstscene og arbejder med mediebaseret og elektronisk kunst. I perioden 19.2.-10.4. viser hun sine værker på Hanstholm Fyr, og afholder desuden en artist talk og workshopfor børn og unge.

Kunstnerens tilgang til video og lydkunst er et godt eksempel på samtidskunstens måde at operere på indenfor den elektroniske og mediebaserede kunst. Om sit arbejde fortæller Sigridur Thora Odinsdottir (også kaldet Sighora Odins): ”Mit arbejde eksisterer i grænselandet hvor virkelighed og tradition møder det magiske, eller det uforudsete. Dette grænseland opstår i mine materiale-undersøgelser, eller udforskning af materialernes indbyrdes reaktioner. Min grundforskning i materialer er ikke baseret på videnskab eller fornuft, snarere på intuitive kræfter, og er drevet af en nysgerrighed og ønsket om at snuble ind i noget ukendt.”

Hun går med andre ord på opdagelse i den sanselige verdens grundvilkår: hvordan opstår bestemte udtryk og sansninger, når man udsætter forskellige materialer for fysiske eksperimenter? Som et eksempel på hendes lyd- og billedkunst viser kunstneren et videoværk på fyrtårnets udvendige vægge, som indvendigt i tårnet følges op af et lydunivers. Den visuelle del er baseret på strubebevægelser under chanting af mantra. Selve stemmen som råmateriale bliver emnet for videoen, samtidig med at vi oplever den enkle sanglyd som et billede på en århundredelang tradition for meditationspraksis og sang som kulturbærende fænomen. Selve lyden installeres i trappeløbet op til tårnet så man under opstigningen oplever det særlige toneunivers.

Sigthora Odins åbner op for nysgerrighed, magi og sansning, på det helt nære plan. Hendes kunst er præget af både internationale strømninger samt lokale påvirkninger fra det islandske miljø, hvor blandt andet lydkunst er i rivende udvikling. I en tid præget af overvældende informationsstrømme og visuelle indtryk, stiller Sigthora Odins skarpt for helt enkle virkemidler i sit poetiske fokus på visuelle og lydmæssige detaljer.

Udstillingen er åben hver dag kl. 10-16 frem til d.10.april.

Fakta:

Udstillingen foregår både i fyrets Vest længe, og efter d.3.marts, i maskinhallen, samt de mindre rum i assistentbygningen i sammenhæng med tårnopgangen, og består af både lydinstallationer, fysiske installationer og videoværker. Sigthora Odins værker drager i perioden også ud i det øvrige Nordjylland, i tråd med Hanstholm Art Space´s ud-af-huset strategi, ude i den Nordjyske region. På Vrå Højskole får unge kunstnerspirer lov at møde Sigthora Odins på en workshop om hvordan man som ung kunstner kan finde ind til sin kerne, og i Romulus badet ved Skallerup Klit resort kan man opleve Sigthora Odins mantra sang som en lydinstallation i den smukke arkitektur og de særlige klangrum der findes.

Besøg også kunstnerens hjemmeside:  www.sigthoraodins.com

Følgende fonde støtter Hanstholm Art Space: Statens Kunstfond, Spar Nord Fonden, Nordea fondens Kystpulje, Region Nords Kulturpulje, Kultur Kanten, og Den Jyske Kunstfond.

Yderligere information:

Kurator og projektleder for Hanstholm Art Space, Signe Højmark, signehoejmark@gmail.com, 

mobil: 24 62 08 48