Hadforbrydelse stopper ikke ung kandidat

09. november 2017   |   DSU  |  Flere pressemeddelelser

Mandag kom det frem, at en plakater tilhørende Jonas Haase, kandidat til byrådet i Aabenraa for Socialdemokratiet, er blevet brændt af. Det får nu hans landsorganisation til at rykke sammen for at støtte hans valgkamp. I dag torsdag bliver 100 nye plakater hængt op i Aabenraa.

Danmarks Socialdemokratiske Ungdom (DSU), som Jonas er medlem af, betragter forbrydelsen som en hadforbrydelse. På en video, Jonas har modtaget, ser man plakaten bliver brændt af og hører en stemme sige ”nu brænder bøssen”. Jonas er homoseksuel og har igennem sin valgkamp sat fokus på LGBT-personers vilkår i det sydjyske.

”Hadforbrydelser, hærværk og trusler får os ikke til at bøje nakken. Vi rykker sammen og ranker ryggen. Vi bakker op om Jonas og gør, hvad vi kan, for at hjælpe ham med at fortsætte sin valgkamp og få et godt valg”, understreger Lasse Quvang Rasmussen, forbundsformand for DSU.

Truslerne får ikke Jonas til at stoppe valgkampen. DSU har trykt 100 nye plakater med den unge kandidat og en gruppe medlemmer af organisationen er i dag torsdag taget til Aabenraa for at hjælpe med at hænge dem op.

Jonas Haase er glad for opbakningen: ”Det betyder utroligt meget, at DSU og Socialdemokratiet støtter mig. Jeg vil ikke lade mig kue. Den type, der brænder plakater af, skal ikke vinde. Homofobi og hadforbrydelser er problemer, der skal italesættes. Jeg fortsætter min valgkamp og mit arbejde for en kommune, som er for alle”.

 

For yderligere kommentarer, kontakt DSU's forbundsformand Lasse Quvang Rasmussen på 40 95 53 00 og byrådskandidat Jonas Haase på, 60 54 57 46.

 

Link til Jonas’ opslag om hændelsen: https://www.facebook.com/JonasTheCool/videos/959554607528079/ 

Kontaktperson:

Lasse Quvang Rasmussen

40955300

lqr@dsu.net

Afsender:

DSU

Kigkurren 8D, 3. tv
2300 KBH S

40955300

dsu@dsu.net