H.K.H. Prinsesse Marie medvirker i ny kogebog om madspild

05. november 2019   |   Stop Spild Af Mad  |  Flere pressemeddelelser

Danmarks største ildsjæl mod madspild, en række kendte kokke samt H.K.H. Prinsesse Marie er gået sammen om en ny kogebog mod madspild, som er netop udkommet, og som i øjenhøjde skal få danske familier til at få større respekt for maden, til at spare tid og penge og samtidigt hjælpe miljøet.

Over 700.000 tons god og spiselig mad smides årligt ud i Danmark. De største syndere er husholdninger, og det er især børnefamilier, der har den største udfordring med at få brugt maden op. En dansk gennemsnitsfamilie smider hvert år op imod 7.200 kroner i skraldespanden. 


Der skal konkrete og nemme redskaber til at hjælpe familierne til at undgå madspild og sætte skraldespanden på slankekur. Derfor har stifter af forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad, Selina Juul, samlet nogle af Danmarks dedikerede madspildsbekæmpere: Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Marie, den kendte TV-kok Timm Vladimir, mad-iværksætteren Anh Lê, de gastronomiske superstjerner Francis Cardenau og Michel Michaud samt kogebogsforfatteren Louisa Lorang. Sammen har de forfattet en brugbar og enkel kogebog om madspild, "Mad med respekt - En familiekogebog, der mindsker madspild”, som udkommer på Gyldendal i dag.

Alle opskrifter i bogen er baseret på madvarer, som er blandt dem, der typisk smides ud i danske husholdninger, og "Mad med respekt” viser også konkret, hvordan resterne opbevares og udnyttes bedst muligt, samt hvordan måltider og indkøb planlægges med henblik på at mindske madspild.

Bogens i alt 80 opskrifter er udarbejdet af de ovennævnte bidragsydere. Prinsesse Marie skriver bogens forord og bidrager med egne opskrifter.

“Vores kogebog "Mad med respekt” vil give danske familier jordnære redskaber til at blive bedre til at udnytte maden og til at passe på både pengepungen og miljøet,” siger Selina Juul og fortsætter:

“Bogen er et stor tag-selv-bord af gode råd, opskrifter, tips og forslag til, hvordan familien kan blive endnu bedre til at udnytte maden mest muligt. At undgå madspild handler i den grad om at få større respekt for mad - og for den gigantiske proces, som har sørget for, at vi får mad på tallerkenen.”

Hvert solgt eksemplar af "Mad med respekt” udløser en donation til Folkekirkens Nødhjælp.


    
_______________________________________________________________________Yderligere information:

Download bogens forside i høj opløsning her (billed akkreditering: Gyldendal):
http://multimediaserver.gyldendal.dk/Gyldendal/CoverFace/WH_Original/8702288650.jpg

Mere information om bogen:
http://presse.gyldendal.dk/BookDetail.aspx?ISBN=9788702288650
https://www.gyldendal.dk/produkter/selina-juul/mad-med-respekt-51622/e-bog-9788702288667

Pressekontakt Stop Spild Af Mad:
Tlf.: 26 24 01 28
Tlf.: 40 72 06 01
e-mail: info@stopspildafmad.org

Pressekontakt Gyldendal:
Presseansvarlig Thomas Brunstrøm
Tlf.: 40 36 73 13
e-mail: MATB@gyldendal.dk

Om Gyldendal:
Gyldendal er grundlagt i 1770. Gyldendal er Danmarks ældste og største forlag og en af landets ledende forlag indenfor fiktion, nonfiktion og undervisningsmaterialer.

Om Stop Spild Af Mad:
Stop Spild Af Mad bevægelsen har eksisteret i over 11 år. Stop Spild Af Mad er Danmarks største organisation mod madspild målt på antal af gennemførte aktiviteter og projekter i hele værdikæden fra jord til bord, antal af danske og internationale medieomtaler, samt antal af følgere på de sociale medier. Stop Spild Af Mad bevægelsen blev stiftet i 2008 og har igangsat kampen mod madspild i Danmark og bragte Danmarks kamp mod madspild på verdenskortet. Stop Spild Af Mads formål er at arbejde bredt i hele værdikæden fra jord til bord nationalt og internationalt for at frembringe, finde og udbrede konkrete løsninger, som kan forebygge og minimere madspild. Stifter og bestyrelsesformand i Stop Spild Af Mad Selina Juul blev er bestyrelsesmedlem i Regeringens ONE\THIRD - Tænketanken om Forebyggelse af Madspild og Fødevaretab, medlem i den globale koalition mod madspild Champions 12.3, medlem af Europa-Kommissionens vidensplatform om madspild EU Platform on Food Losses and Food Waste og partner i FN’s globale SAVE FOOD initiativ. Se mere på www.stopspildafmad.org

Kontaktperson:

Stop Spild Af Mad

40 72 06 01

info@stopspildafmad.org

Afsender:

Stop Spild Af Mad

c/o Integra, Kongens Nytorv 28, 2.
1050 København K

40 72 06 01

info@stopspildafmad.org

http://www.stopspildafmad.org