HAVEN Festival modtager Øl & Mad Prisen

01. september 2017   |   Danske Ølentusiaster  |  Flere pressemeddelelser

Stærk fokus på kvalitetsøl, -mad og -musik sikrer festivalen årets mest velsmagende pris. Danske Ølentusiaster står bag prisen, der skal stimulere interessen for at udforske smage og aromaer, som øl og mad rummer i fællesskab.

HAVEN Festival er Danmarks nyeste musikfestival. Festivalen har fokus på kvalitet i alle aspekter; øl, mad og musik. Danske Ølentusiaster værdsætter det hårde arbejde festivalen lægger for dagen. HAVEN hædres med årets mest velsmagende pris; Øl & Mad Prisen 2017.

- Øl og mad fortjener at blive taget alvorligt, også på store festivaler, stadionkoncerter og andre store events, som ofte er underlagt eksklusivaftaler fra de store bryggerier, som leverer øllet. Idéen bag HAVEN er stort tænkt og er med til at sætte Danmark yderligere på verdenskortet som en destination med ufatteligt godt øl og mad, siger Hans Peter Jepsen, landsformand for Danske Ølentusiaster.

I 2015 tog foreningen initiativ til Danmarks nye velsmagende pris, Øl & Mad Prisen. Prisen uddeles én gang om året til en kok, en brygger, en forfatter, en virksomhed eller andre, der har ydet en ekstraordinær indsats i forhold til at fremme øl i kombinationen med mad.

- Anerkendelsen fra Danske Ølentusiaster betyder utrolig meget for os. Vi ønsker ikke at være endnu en festival, hvor øllet kun er et redskab til at blive fuld og maden til at blive mæt - pauser mellem koncerterne. Hos os, er koncerterne i ligeså høj grad en pause mellem to øl- eller madoplevelser. En musikfestival, en madfestival og en ølfestival er ikke hinandens modsætninger, faktisk tværtimod. Vi håber, at vi som festival, og med denne pris i hånden, kan være med til at bane vejen for, at fremtidens festivaler tør vove sig ud på dybt øl, hvor det bliver hazy, legende, mørkt, humlet, syret og syrligt. Tak for prisen, siger Keith Lemmon, festivaldirektør for HAVEN Festival.

På HAVEN Festival kunne de 20.000 gæster vælge mellem 120 forskellige øl. Bag HAVEN Festival står Claus Meyer, Mikkel Borg Bjergsø fra bryggeret Mikkeller, bookingbureauet Beatbox og brødrene Bryce og Aaron Dessner fra det populære band The National.

Det er tredje gang, Øl & Mad Prisen uddeles. I 2016 gik prisen til bryggeriet To Øl med en restaurant på Michelin niveau, og i 2015 modtog oste-innovatør Mads Østergaard-Clausen, Arla Unika, prisen for sin nyskabende tilgang til ost og øl.

Danske Ølentusiaster er en uafhængig forbrugerorganisation med omkring 8.700 medlemmer fordelt på 50 lokalafdelinger, der siden stiftelsen i 1998 har arbejdet for udbredelsen af og kendskabet til kvalitetsøl og ølkultur.

Kontakt:

Hans Peter Jepsen, landsformand for Danske Ølentusiaster, tlf.: 5151 2836 - mail hans.peter.jepsen@ale.dk
Christian Andersen, presseansvarlig i Danske Ølentusiaster, tlf.: 5121 3141 - mail christian.andersen@ale.dk