Gratis minikurser på Kloakmessen 2016

19. november 2015   |   MESSE C Fredericia  |  Flere pressemeddelelser

Learnmark Horsens og Kloakmessen i Fredericia tilbyder gratis kurser i bygge- og miljøansøgninger, som kan blive et nyt markedsområde for entreprenører

Når Kloakmessen 2016 finder sted den 28. og 29. januar i MESSE C Fredericia, kan man blive introduceret til bygge- og miljøansøgninger på den fælles kommunale portal www.bygogmiljoe.dk. Det sker gennem tre gratis to-timers kurser arrangeret af Kloakmessen i samarbejde med Learnmark, Horsens.

En ny lov om bygge- og miljøansøgninger trådte i kraft den 1. december 2014.  Alle byggesager, der i henhold til bygningsreglementet kræver tilladelse eller anmeldelse, samt en del miljøsager, skal således herefter foregå gennem den fælles kommunale portal www.bygogmiljoe.dk.

Portalen har rigtig mange faciliteter og gør arbejdet med ansøgning og anmeldelse betydeligt mere smidigt og gennemsigtigt. Blandt andet er det muligt løbende at følge sagsgangen, så man hele tiden er klar over, hvor langt sagen er, og om der eventuelt mangler oplysninger fra en af sagens parter.

Nyt markedsområde for entreprenører
For mange husejere vil en eventuel til- eller ombygning være noget, som kun foregår en eller to gange i livet. For dem vil det være svært at overskue en ansøgningsprocedure. Her vil entreprenøren, stor eller lille, kunne træde til med en hjælpende hånd.
 
Efter at have deltaget i et kursus om portalens muligheder og faciliteter, vil entreprenøren kunne tage sin bærbare computer med ud til kunden, og ansøgningsproceduren kan startes i fællesskab. Kunden kan her give entreprenøren fuldmagt at til at foretage ansøgningen, og den efterfølgende kommunikation med myndigheden.

Alle implicerede håndværkere kan inviteres med i processen, så alle oplysninger fremskaffes og uploades hurtigst muligt. Alt sammen for at gøre sagsbehandlingen så kort og effektiv som muligt.
For mange entreprenører vil portalen åbne et nyt markedsområde, nemlig at yde bygherren bistand gennem hele bygge-anlægsprocessen fra start til slut.

På kurserne på Kloakmessen vil der være en introduktion til, hvad portalen formår, hvordan man opretter en profil (HUSK nemID), indhenter fuldmagt, inviterer andre aktører med videre, ligesom der bliver mulighed for at lave nogle øvelser. Kurset kan således være en appetitvækker til på egen hånd at gå hjem og arbejde videre eller til efterfølgende at deltage i et fuldt éndagskursus.

Der vil være plads til maks. 15 deltagere pr. hold. Kurset er gratis og PC’er stilles til rådighed.
Tilmelding sker på messens hjemmeside www.kloakmessen.dk.

BILLEDTEKST: På hjemmesiden www.kloakmessen.dk kan fagfolk tilmelde sig de gratis minikurser i bygge- og miljøansøgninger. PC stilles også gratis til rådighed.

 

Kontaktperson:

Messechef Lars Søndergaard

75922566

ls@messec.dk

Afsender:

MESSE C Fredericia

Vestre Ringvej 101
7000 Fredericia

75922566

messec@messec.dk

http://messec.dk