Gode råd til chefen: Hold de ansatte kølige

07. august 2018   |   Lenschow Erstatningsretten  |  Flere pressemeddelelser

Selvom hedebølgen for alvor har ramt Danmark, må du ikke svede for voldsomt på dit kontor, når du er på arbejde. Er det for varmt, kan det nemlig udgøre en risiko for dit helbred, oplyser erstatningsadvokat Berit Lenschow fra Lenschow Erstatningsretten.

Arbejdstilsynets anbefaler, at temperaturen holdes på 20 til 22 grader ved stillesiddende eller stillestående arbejde, og det kræves, at temperaturen holdes under 25 grader. Dog kan du ikke klage til chefen lige nu, da disse regler kan fraviges, når der er en decideret varme- eller hedebølge over landet.

”Men hedebølgen betyder ikke, at chefen ikke kan gøre noget for at passe på de ansattes helbred. Blandt andet kan man sørge for, at der er adgang til rigeligt med køligt drikkevand, og at de ansatte, der har stillesiddende arbejde får et passende antal pauser, hvis temperaturen overstiger 35 grader og luftfugtigheden er 40 til 60 procent,” siger Berit Lenschow.

Det er medarbejderens ansvar at sørge for at drikke væske nok i varmen, men arbejdsgiveren skal sikre, at rammerne er til stede i form af pauser og mulighed for at drikke vand.

Bliver en medarbejder svimmel, får kvalme, synsforstyrrelser eller ondt i hovedet, skal man roligt hjælpe den ansatte ud i et køligere rum. Giv medarbejderen rigeligt at drikke og husk, at det skal være tempereret vand i stedet for iskoldt vand. Er der tale om hedeslag, hvor den ansatte falder om eller besvimer, skal arbejdspladsen i stedet ringe efter en ambulance.

”Som arbejdsgiver bør man være særlig opmærksom på risikogrupper såsom gravide, ældre og medarbejdere med hjerte- eller lungesygdomme. Ansatte i disse grupper kan have gavn af længere pauser eller af slet ikke at blive udsat for de høje temperaturer,” siger Berit Lenschow.

Kontaktperson:

Berit Lenschow

33 60 87 88

berit@erstatningsretten.dk

Afsender:

Berit Lenschow

Bjerggade 4K
6200 Aabenraa

33608787

berit@erstatningsretten.dk

http://erstatningsretten.dk