Gavnø Slot slår portene op til Danmarks største Julebazar

28. oktober 2015   |   Gavnø-Fonden  |  Flere pressemeddelelser

Oplev indbegrebet af klassiske juletraditioner i historiske rammer fra 1800-tallet, når store og små inviteres til at se, smage og nyde et ægte juleeventyr

Baronessen på Gavnø Slot elsker Julen og startede derfor Julebazar på Gavnø Slot. Ni år senere har den gode julestemning vokset sig stor, og er i dag Danmarks største julemarked, hvor også tyske gæster finder vej. Flere end 130 stande over to weekender er fordelt i de historiske avlsbygninger fra 1800-tallet, som danner ramme om arrangementet. Forestil jer at passere den lille stenbro til øen Gavnø og se slottet åbenbare sig som den smukkeste kulisse. 


Fødevaremarked og lancering af årets Gavnø Julebryg

Duften af ristede kastanjer og mandler, honning- eller peberkager og gløgg fylder luften. De gamle avlsbygninger er fyldte med traditionelle hjemmelavede juledekorationer og nisser, julepynt, brugskunst, fødevaremarked, delikatesser, smykker, vin, spiritus m.m. Slotsbryggeriet på Gavnø lancerer samtidig årets julebryg, som øl entusiaster ser frem til med forvetning. Smagsprøver uddeles flittigt på de mange forskelligartede delikatesser. Sådan er et julemarked på Gavnø - traditionsrigt - ligesom det skal være.

 

Mød Danmarks yngste iværksætter anno 2015

Sara Nersting er Danmarks yngste iværksætter og startede sin første virksomhed Kforkage.dk som 8-årig, hvor hun sælger kageudstyr og former, der matcher festlige lejligheder - lige fra fødselsdag til jul. Netop den søde juletid har en plads i hendes hjerte, og Sara glæder sig derfor til at være en del af Julebazaren på Gavnø Slot, hvor hun udstiller for første gang. Forventningerne er store og Sara glæder sig til især at dele smagsoplevelser og fortælle den gode historie.

 

Koncert, Lucia-optog og musiske indslag

Prins Jørgens Garde er med til at skabe den rette stemning med klassisk julemusik, når den er bedst. Fredag aften arrangeres en festlig gospelkoncert, og de besøgende kan samtidig opleve et stemningsfuldt Lucia-optog, der bevæger sig gennem de historiske bygninger.

 - Jeg ønsker at give hele familien en særlig oplevelse. En dag, hvor man i ro og mag kan gå fra bod til bod og hygge sig sammen og nyde varme æbleskiver, brændte mandler og hente inspiration til den søde juletid, fortæller baronesse Helle Reedtz-Thott forventningsfuldt. – Julen er en særlig højtid for børnene, og vi har derfor fokus på børn i alle aldre, som i år bl.a. kan opleve et ægte honningkageværksted, nisseskattejagt, juleværksted med papirklip og selveste Julemanden, ligesom trætopbanen Gavnø Go Fly er åben for dem, som ønsker udfordringer, motion og frisk luft.

Fakta om Julebazar 2015 på Gavnø Slot

1. weekend:

Lørdag den 7. november kl. 10 – 16

Søndag den 8. november kl. 10 - 16

 

2. weekend:

Fredag den 13. november kl. 16 - 20

Lørdag den 14. november kl. 10 – 16

Søndag den 15. november kl. 10 - 16

 

Priser:

Voksen kr. 60 og børn kr. 25

Yderligere information:


Kontakt koordinator Lene Olofsson Pedersen på telefon 55 700 200, jul@gavnoe.dk eller www.gavnoe.dk

 

Kontaktperson:

Lene Olofsson Pedersen

55700200

fonden@gavnoe.dk

Afsender:

Gavnø-Fonden

Gavnø 2
4700 Næstved

55700200

fonden@gavnoe.dk

http://www.gavnoe.dk