Fynsk dobbelttriumf

21. marts 2015   |   Danske Ølentusiaster  |  Flere pressemeddelelser

Årets danske Ølnyhed(er) er fra Ugly Duck Brewing Co og Munkebo Mikrobryg.

På Danske Ølentusiasters Generalforsamling den 21. marts blev det afsløret at Ugly Duck Brewing Co. for tredje år i træk vandt i kategorien op til 5,9 %, i år med deres brown ale, Foxy Brown; og at Munkebo Mikrobryg vandt i kategorien over 6 % med deres strong scotch ale, Alstærk Bourbon.

Igen i 2014 klarede fynsk øl sig imponerende godt. Hele 6 af de 10 øl i finalen var fynske, og de fik 57,5 % af samtlige afgivne stemmer.

Det er imponerende at Ugly Duck Brewing Co. igen vinder den lave kategori, dette år med en brown ale, Foxy Brown, og ikke som de to tidligere år med en IPA. Men deres brown ale er tydeligt amerikansk inspireret, og dermed langt kraftigere humlet end nogle måske er vant til fra engelske brown ales. Finalen i den lave kategori var meget spændende, med 4 øl med næsten samme stemmetal indtil afstemningens sidste dag, hvor Foxy Brown lagde sig klart i spidsen med 26 % af stemmerne og en komfortabel afstand til konkurrenterne.

Ikke mindre imponerende er det at det forholdsvis nystartede Munkebo Mikrobryg ikke alene vandt den høje kategori, med deres fadlagrede skotske strong ale, Alstærk Bourbon, men også formåede at blive valgt som Årets danske Bryggeri. I modsætning til finalen i den lave kategori var der i den høje kategori på intet tidspunkt tvivl om hvilken øl der ville vinde. Alstærk Bourbon lagde sig fra start i spidsen, og selv om Hornbeers kandidat kæmpede sig noget op under afstemningens sidste dage blev det til en klar sejr med over en tredjedel af de afgivne stemmer.

Medlemmerne af Danske Ølentusiaster valgte mellem mere end 1000 danske ølnyheder fra mere end 100 bryggerier i 2014, så bare det at komme med blandt de 5 øl fra hver kategori som deltog i afstemningens finalerunde i februar 2015 kan ses som en sejr. Medens det har været en udfordring for medlemmerne at vælge mellem de mange øl i første runde, har det været noget nemmere i anden runde, ikke mindst fordi de fleste af foreningens lokalafdelinger har arrangeret smagninger af de 2x5 øl der var med i finalerunden. Der er da heller ingen tvivl om at vinderne har fortjent æren, og at de virkelig har gjort indtryk på ølentusiasterne.

...yderligere oplysninger på http://www.ale.dk/index.php?id=56

Prisen blev overrakt  på Danske Ølentusiasters Generalforsamling i Odense lørdag den 21. marts.

Yderligere oplysninger om prisen ved henvendelse til Danske Ølentusiaster

Kontakt Kjeld Vang Lauritsen – kjeld.vang.lauritsen@ale.dk – tlf.: 40 42 21 91

 

Kontaktperson:

Kjeld Vang Lauritsen

40 42 21 91

kjeld.vang.lauritsen@ale.dk

Afsender:

Danske Ølentusiaster

Kirkeskovvej 1
4660 Store Heddinge

45 82 34 00

sekretariat@ale.dk

http://ale.dk