Frederik Elsner spiller live online hos NUKIGA

05. marts 2021   |   Foreningen Nukiga  |  Flere pressemeddelelser

Det grønlandske musikikon Frederik Elsner, som er kendt fra det populære band Nanook, giver koncert som live-event på facebooksiden Foreningen NUKIGA den 12. marts kl. 16 dansk tid og kl. 12 grønlandsk tid.

Foreningen NUKIGA har blandt andet som formål at styrke moderne grønlandsk kultur i Danmark, og den kategori hører Frederik Elsner utvetydigt til.


Musikken er en styrke, som kan samle mennesker på tværs af kulturforskelle og identitet. Musikken kan give en mulighed for samling og fællesskab udover det sædvanlige og kan blive en måde at kommunikere vores kulturelle styrker på,” siger Frederik Elsner i sin introduktion til koncerten.


Frederik Elsner vil præsentere nye sange, hvor han ønsker at sætte fokus på det fællesskab og de styrker, vi deler i Norden, og netop give det liv og fælles identitet ved at udtrykke det igennem musikken.


For NUKIGA er onlinekoncerten egentlig en plan B, men direktør Morten Larsen ser også nogle fine fordele i at livestreame.


“Ved at livestreame kan publikum i Grønland og Danmark nyde koncerten samtidig - og sammen. På den måde fastholder vi den fællesskabsfølelse, som en livekoncert giver, selvom vi er forhindrede i at være sammen,” siger Morten Larsen.


Selvom NUKIGA vil komme til at lave arrangementer, som samler et fysisk publikum, når forholdene igen tillader det, vil foreningen alligevel forsøge at lære af livesendingerne.


“Vi opsamler alle de erfaringer, vi kan, og vi overvejer, om man måske senere kan kombinere en fysisk koncert med livestream for på den måde at knytte publikum sammen på tværs og på trods af, at Atlanterhavet skiller os. Det ser jeg faktisk som en fin måde at styrke fællesskabet i Rigsfællesskabet på,” siger Morten Larsen.


Yderligere oplysninger


Morten Larsen
Direktør
Foreningen NUKIGA

mla@nukiga.dk 

+45 71 99 74 65