For Fanden Fyn!

03. februar 2015   |   Danske Ølentusiaster  |  Flere pressemeddelelser

De har gjort det igen – fynboerne. Imponeret landets ølentusiaster med deres gode humlede bryg!

 Blandt de kandidater medlemmerne af Danske Ølentusiaster har valgt til at kæmpe om titlerne som Årets danske Ølnyhed(er) 2014 stammer hele 60 % fra Fyn! Sjællænderne følger efter med respektabel 30 % af kandidaterne, medens jyderne er helt fraværende – nu må de da vist snart se at stramme sig op derovre i Hovedlandet.

Afstemningerne om  Årets danske Ølnyhed(er) foregår i to omgange og i to kategorier: op til 5,9% ABV (Alcohol by Volume) og 6% ABV og derover. Første runde i januar 2015 afgjorde hvilke ølnyheder i hver kategori der er gået videre til anden runde der afvikles i februar måned.

Igen i år ligger Fyn helt fremme med ikke mindre end 6 øl blandt de 10 kandidater. Ugly Duck Brewing Co., som vandt sidste år, har én kandidat, Foxy Brown, med i slutspurten, nytilkomlingen Munkebo Mikrobryg også én – Alstærk Bourbon, Midtfyns Bryghus som har vundet titlen 3 gange har 2 øl med, Pale Ale Single Hop Amarillo og Chili Klaus Ghost, og endelig har Bryggeriet Vestfyn 2 øl med, Willimoes Jubilæums Bryg og årets udgave af Willemoes Jul, som gør samtlige forgængerne kunsten efter, og dermed for 9. gang er at finde i slutspurten.

Jylland har slet ikke øl med i anden runde i år, så 3 sjællandske og en enkelt amarkansk øl er den modstand fynboerne er oppe imod. Hornbeer, Midtfyns Bryghus yndlingmodstander, som har vundet titlen hele fire gange før, har to øl med i år, TopHop og Vladimir P, Amager Bryghus én øl, Orange Crush, og Herslev Bryghus har en absolut nyskabelse med i form af Økologisk Mark Hø Øl – og der er hø i øllet!

Der vil igen i år blive kamp til stregen blandt de 10 kandidater, som strækker fra beskeden 4,7 % alkohol til hele 12,0 %. En glædelig udvikling er det at feltet i den ’svage’ kategori er blevet både større og stærkere. I den ’stærke’ kategori er feltet også stærkt – endda forstærket med en ultrastærk chili, og spændvidden stor, hele 5 % forskel i alkohol fra den laveste til den højeste.

Danske Ølentusiasters lokalafdelinger arrangerer traditionsmæssigt smagninger af kandidaterne for medlemmerne i løbet af februar, så ikke alene vil deltagerne i smagningerne få smagt en perlerække af gode øl, men der vil også dermed blive stemt på et solidt grundlag i anden runde, hvor de endelige videre af titlerne som Årets danske Ølnyhed(er) 2014 bliver fundet.

Listerne over de nye danske øl der deltog i første runde og de der deltager i anden runde kan ses på http://www.ale.dk/index.php?id=9862

Resultatet af afstemningerne, der udpeger Årets danske Ølnyhed(er) 2014, afsløres på Danske Ølentusiasters Generalforsamling i Odense den 21. marts 2015

Yderligere oplysninger ved henvendelse til Danske Ølentusiaster:

Kjeld Vang Lauritsen - kjeld.vang.lauritsen@ale.dk - tlf.: 40 42 21 91

eller

Pressekontakt:

Anne-Mette Meyer Pedersen - anne-mette.meyer@ale.dk - tlf. 61 30 17 62

Kontaktperson:

Anne-Mette Meyer Pedersen

61 30 17 62

anne-mette.meyer@ale.dk

Afsender:

Danske Ølentusiaster

Kirkeskovvej 1
4660 Store Heddinge

45 82 34 00

sekretariat@ale.dk

http://ale.dk