Folketingskandidat narrede elever på Odense Katedralskole

07. oktober 2014   |   Carl Valentin  |  Flere pressemeddelelser

Syv unge SF’ere og folketingskandidat for SF Fyn, Carl Valentin, narrede mandag morgen eleverne på Odense Katedralskole til at tro, at de skulle til at betale 2500kr i gebyr for at gå på skolen. »Det kan hurtigt blive en realitet.« udtaler Carl Valentin.

Mandag morgen klokken 08.00 ventede der eleverne på Odense Katedralskole en trist besked. Ved skolens hovedindgang var der sat skilte op, og en gruppe unge stod og delte information ud om, at det fra i dag koster 2500kr at gå på skolen.

Til fleres lettelse var beskeden det pure opspind, og det fandt man da også hurtigt ud af, hvis man vendte de udleverede løbesedler om. Happeningen var lavet som en reaktion på, at flere gymnasier er begyndt at opkræve penge for at man kan starte på skolen.

»Brugerbetaling på uddannelse kommer i mange afskygninger, men flere steder er man nu reelt begyndt at opkræve et gebyr for overhovedet at kunne gå på uddannelsen. Det er fuldstændig uacceptabelt, og det valgte vi på en lidt anderledes måde at sætte fokus på.« Siger Carl Valentin, der stod bag happeningen.

»På Silkeborg Gymnasium introducerede man for et par år siden den såkaldte ”skolestartsbillet”, der betyder, at man skal smide 1000 kroner for at kunne begynde på skolen. Og i år har Viby Gymnasium krævet, at 1.g’ere medbringer 2500 kroner første skoledag for at kunne starte. Hvis vi ikke protesterer imod den udvikling, breder den sig.« Siger den fynske folketingskandidat.

»Det kan i forvejen hurtigt blive omkostningsfuldt at tage en uddannelse med bøger, værktøj, computer, lommeregner, og hvad man ellers kan have brug for for at kunne gennemføre sin uddannelse. Vi skal have mindre brugerbetaling, ikke mere. Lige nu går det desværre i den forkerte retning.« Siger Carl Valentin.

Den fynske folketingskandidat forsikrer om, at elevere hurtigt blev klar over, at ordningen ikke reelt er blevet indført på Odense Katedralskole. En enkelt elev begyndte dog at bande og højlydt, hvorpå de fremmødte SF’ere forsikrede ham om, at det heldigvis bare var en gimmick.

For yderligere kommentarer kontaktes:
Carl Valentin, folketingskandidat for SF på Fyn og landsformand for SFU.
- 40580270
Carl@sfu.dk

Kontaktperson:

Carl Valentin

40580270

carl@sfu.dk

Afsender:

Carl Valentin


5000 Odense C

40580270

carl@sfu.dk

http://www.facebook.com/CarlValentinSF