Folkemødet intensiverer kampen mod madspild

06. juni 2016   |   Stop Spild Af Mad  |  Flere pressemeddelelser

Til Folkemødet i år sættes der ekstra fokus på kampen mod madspild, hvor tre organisationer deler 4.000 gratis doggybags ud til Folkemødets spisesteder.

Fokus på madspild er på sit hidtil højeste herhjemme – og Folkemødet er ingen undtagelse. Således har hele 19 paneldebatter, events og andre arrangementer sat madspild på dagsordenen, når begivenhederne skydes i gang den 16. juni. Men madspild skal ikke kun blive ved snakken, og derfor er flere organisationer gået aktivt ind i kampen på Folkemødet, som for 3. år i træk stiller skarpt på problemet.

Siden 2014 er der nemlig blevet uddelt gratis doggybags, fyldt med god overskudsmad, til alle Folkemødets spisesteder, så gæsterne aktivt kunne være med i kampen mod madspild. Doggybags-samarbejdet blev oprindeligt søsat at Stop Spild Af Mad og Unilever Food Solutions, men i år har samarbejdet fået flere partnere.

Interesseorganisationen Danmarks Restauranter og Cafeer, den populære anti-madspilds app YourLocal og Danmarks største frivilige NGO mod madspild Stop Spild Af Mad uddeler i år hele 4.000 gratis doggybags til Folkemødets spisesteder. 

De spisende gæster får dermed mulighed for at få overskudsmaden pakket ind og tage med, når de skal nyde det gode vejr og lytte til solskinsøens mange paneldebatter.

”Vi opruster hvert år på Folkemødets bæredygtighed - og vi er i år glade for samarbejdet omkring madspild” siger Folkemødets festivalleder Jette Lykke. “Vi inddrager så mange som muligt i Stop Spild Af Mad i 2016”. 

“Synliggørelsen af doggybags på restauranter og cafeer kan være med til at gøre det legitimitet, at kunden vil bede om at få sine madrester med hjem, så det støtter vi selvfølgelig” Siger direktør i DRC Torben E. Hoffmann Rosenstock. “I DRC ønsker vi en bæredygtig udnyttelse af ressourcerne, og glæder os over at indsatsen mod madspild er blevet et stadigt voksende tema i manges bevidsthed.” 

YourLocal hjælper dagligt forretninger over hele landet af med varer, som ellers ville gå til spilde. At være med til Folkemødet er en oplagt mulighed for at sprede budskabet, og sætte fokus på et seriøst problem, mener Kasper K. Nielsen, medstifter af YourLocal: ”I Danmark smider vi mad ud for over 11 mia. kr. hvert eneste år. Det er et kæmpe problem, og vi ser frem til at vise deltagerne ved Folkemødet, at vi alle kan gøre en forskel”. 

“Det giver god mening at dele doggybags ud på Folkemødet” siger Selina Juul, stifter af Stop Spild Af Mad, som deltager i hele 11 paneldebatter om madspild på Folkemødet. “Det er blevet mere og mere udbredt at bede om doggybags i Danmark, og vores Gallupundersøgelse viser, at over halvdelen af danskerne er positive overfor at bede om en doggybag, når de er på café- eller restaurantbesøg”. 

Folkemødet forløber i år fra den 16. til den 19. juni og der forventes op mod 110.000 besøgende over 4 dage.

 

Yderligere information: 

Stop Spild Af Mad: tlf. 40 72 06 01 - presse@stopspildafmad.dk 

Danmarks Restauranter og Cafeer - Torben E. Hofmann Rosenstock: tlf. 41 31 60 10 - thr@d-r-c.dk

YourLocal - Kasper Kastoft Nielsen: tlf. 26 13 18 79 - kasper@yourlocal.org

Folkemødet - Jette Lykke: tlf. 56 92 13 04  - Jette.Lykke@brk.dk

 

Stop Spild Af Mad's program på Folkemødet: https://www.facebook.com/events/276919969316662/