Finans Danmark foreslår loft over ÅOP på forbrugslån

15. april 2019   |   Hæveautomaten  |  Flere pressemeddelelser

Finans Danmark vil have indført et loft over ÅOP på 50%. Det ønsker de at gøre, fordi mange kæmper med op til flere dyre lån, de har optaget på nettet. Det er også typisk de lån, du kan finde på nettet, der sættes i forbindelse med en høj ÅOP, men det er faktisk ikke kun på nettet, du vil støde på lån, der har en høj ÅOP.

I én af de helt store banker her i landet, kan du faktisk finde lån, der ikke kan overholde dette loft. Danske Bank tilbyder nemlig lån til deres kunder, der har en ÅOP, der overskrider de føromtalte 50%, som er det loft, der ønskes indført af Finans Danmark. Derfor er det ikke kun et loft, der vil ramme de mange kviklån online.

Danske Bank er ikke den eneste bank med høj ÅOP

Faktisk er det ikke kun Danske Bank, der har lån med en høj ÅOP. Ifølge den danske bankportal Mybanker, så er der op til flere danske banker, der ikke kan leve op til det forslag, der er blevet udstedt af Finans Danmark. F.eks. har Spar Nord, Skjern Bank, Ringkjøbing Landbobank, Banknordik og Handelsbanken også sådanne lån.

Derfor er det ikke sikkert, at det kun er de mange aktører på nettet, der bliver kede af at høre, at der er planer om at introducere et loft over ÅOP for samtlige former for forbrugslån – alt lige fra de stor kviklån til de små minilån. Det er nemlig også noget, der kommer til at ramme op til flere af de danske banker på pengepungen.

Der er selvfølgelig ikke nogen garanti for, at det er et tiltag, der bliver indført. Hvis det sker, så er det dog et tiltag, deres medlemmer skal overholde. Dertil er det noget, der mødt opbakning fra bl.a. SF, men de ser dog gerne, at der bliver tale om et endnu lavere loft. Faktisk har de selv foreslået et loft, der kun er halvt så stort.

Kan ændre markant på markedet for forbrugslån

Der skal ikke herske tvivl om, at et sådant tiltag (og måske endda en dansk lov) om et fast loft over ÅOP, vil kunne have stor indflydelse på det danske marked for lån. Det er dog i høj grad de mange lån til forbrug, der vil blive ramt, da det netop er dem, der har så høje udgifter, at de ender med en ÅOP, der lyder på over 50%.

Formålet med et sådant formål er, at der skal bringes mere orden i danskernes økonomi. Der er rigtig mange, der kæmper med at betale deres lånegæld af, fordi den ganske enkelt har vokset sig så stor, at den er blevet for uoverskuelig for dem. Det kan undgås ved at have en lavere ÅOP, da gælden ikke får lov til at stikke af.

I denne forbindelse er der dog delte meninger. Nogle mener, det er en god idé, mens andre mener, at der ikke skal gøres noget ved de frie markedskræfter – i sidste ende afhænger det dog af de gældende love.

Kontaktperson:

John Johanson

25644104

info@xn--hveautomaten-6cb.dk

Afsender:

John Johanson

Meriumvej 34
8270 Højbjerg

25644104

info@haeveautomaten.dk