Facebook kan koste dig et klip i kørekortet

21. januar 2019   |   Lenschow Erstatningsretten  |  Flere pressemeddelelser

Uopmærksomme bilister straffes i fremtiden med et klip i kørekortet, hvis de snakker i håndholdt mobil eller tjekker Facebook, når de kører bil.

Uopmærksomhed er hvert år skyld i dødsfald og ulykker på de danske veje. Derfor skærpes straffen nu på området, og fremover koster det et klip i kørekortet at blive taget med hånden på mobilen, når du kører bil. Ændringen af loven betyder også, at alle typer af håndholdte kommunikationsapparater og ikke kun mobiltelefoner er omfattet af forbuddet og straffes med et klip. Får man tre klip i kørekortet indenfor tre år, mister bilisten frakendt kørekortet betinget og skal op til en ny teori- og køreprøve.

Advokat Berit Møller Lenschow, der ejer Lenschow Erstatningsretten, ser de menneskelige konsekvenser bag uopmærksomheden i form af alvorlige skader ved trafikulykker. Hun håber der, at lovændringen har en præventiv effekt.

”Som bilist bevæger du dig rundt i et hurtigt og tungt motordrevent køretøj, der kan gøre stor skade på andre eller dig selv. Skader, som i værste fald kan koste menneskeliv, eller ændre et menneskes livsvilkår væsentligt. Det er derfor alvorligt, når bilisterne opfordres til at skærpe deres opmærksomhed i trafikken, og hvis frygten for et klip i kørekortet betyder, at vi kan undgå nogle af de grimme personskader, som vi desværre ofte ser ved trafikulykker, så hilser jeg lovændringen velkommen,” siger Berit Møller Lenschow.

Bryder du den nye lov, og kommer du derved selv til skade, så kan du dog stadig kræve erstatning fra modparten i en trafikulykke. Trafikulykker er nemlig omfattet af såkaldt objektivt ansvar, forklarer advokaten.


Læs hele pressemeddelelsen.

Kontaktperson:

Berit Lenschow

33608787

berit@erstatningsretten.dk

Afsender:

Berit Lenschow

Bjerggade 4K
6200 Aabenraa

33608787

berit@erstatningsretten.dk

www.erstatningsretten.dk