FOLKET KUPPER FOLKEMØDET

13. juni 2012   |   SF Ungdom (SFU)  |  Flere pressemeddelelser

SFU vil på weekendens Folkemøde lukke munden på politikerne og i stedet give ordet til de unge. Derfor kører de fredag d. 15 en bus fuld af lærlinge og elever ind til et ”Lyttemøde”, hvor det er politikerne, der skal sidde stille og de unge de skal fortælle hvordan virkeligheden hænger sammen for dem. Kort sagt: Folket kommer til Folkemødet.

 

SFU har i månederne op til Folkemødet afholdt ”Lyttemøder” på 20 tekniske skoler, hvor lærlinge og elever har lukket munden på SFs politikere og fortalt deres historier.

 

SFU-formand Gry Möger Poulsen udtaler ”Der kommer jo ikke ligefrem mange almindelige ”folk” på Folkemødet. Men det prøver vi nu at lave om på. Der er simpelthen brug for at ruske op i politikernes ø-lejr og få dem til at lytte til ungdommens bekymringer. Derfor sætter vi politikerne ned og giver ordet til lærlinge og elever fra Bornholm.”

 

Netop nu er der et kæmpe behov for at politikerne tager ungdommens bekymringer alvorligt. Ungdomsarbejdsløsheden er rekord høj, der mangler lærerpladser og for mange unge får ikke en uddannelse.

 

SFU-formand Gry Möger Poulsen fortsætter ”Over 9000 unge kan ikke få en lærerplads og tusinder af unge kan ikke få et arbejde. Hvis ikke politikerne kommer i gang risikerer vi, at alt for mange unge aldrig får en ordentlig uddannelse eller kommer i arbejde. Det er katastrofalt og vi håber nu at kunne åbne øjnene på politikerne ved at lade dem lytte til ungdommens historier”

 

Lyttemødet afholdes fredag d. 15.6 kl. 09-11 i teltet ”Ungdommen til Magtens Ø-lejr” i Allinge, Bornholm.

Find arrangementer her http://kalender.brk.dk/event/user-view/8673?redir=%23eidx_2 eller søg i Folkemødets kalender på ”Politikerne fletter næbet - lytter til elever og lærlinge.

 

For yderligere kommentarer: Gry Möger Poulsen / 22 27 50 09 / gry@sfu.dk 

Kontaktperson:

Signe Rieland

22 33 96 88

signerieland@gmail.com

Afsender:

SF Ungdom (SFU)

35361777

sfu@sfu.dk

http://www.sfu.dk