Få en sundere og flottere græsplæne

20. maj 2020   |   Haveglad.dk  |  Flere pressemeddelelser

Hvis du gerne vil have en sund og flot græsplæne hvert år, skal du bruge en del tid på at pleje og vedligeholde den. Udover at slå græsset kan du med fordel også gøde, vande og topdresse plænen. Der er mange metoder til, hvordan du kan få den pæneste græsplæne i dit kvarter. Læs med her, og få et par tips og tricks!

Har du en våd græsplæne? Benyt dig af topdressing 

Er din græsplæne våd, og tørrer den ikke af sig selv, kan det være en fordel at topdresse den. Topdressing betyder, at du spreder grus udover plænen, så jorden opblødes. Samtidigt gør det også græsplænen mere plan. Du fjerner herved diverse ujævnheder, der holder plænen våd. Hos Haveglad.dk finder du endnu mere inspiration og hjælp til, hvordan, hvornår og hvorfor du skal topdresse din græsplæne.

Husk at klippe græsset korrekt? 

En god teknik er vejen til en smuk græsplæne. Slår du den korrekt, vil plænen blive stærk og modstandsdygtig - og dermed holde sig flot året rundt. Omkring april måned kan du begynde at klippe græsset, men er du i tvivl, om det endnu er for koldt, så er en tommelfingerregel, at jordtemperaturen skal være omkring 7-8 grader. Græsset skal være højere end en tændstikæske på højkant, før du må begynde at klippe det. 

Det er samtidigt vigtigt, at du ikke klipper græsset alt for lavt. Du skal helst ikke klippe over en tredjedel af græsstråets højde på én gang - hvilket svarer til omkring 4 cm. Alt for korte græsstrå tørrer nemlig hurtigere ud og bliver slidte. Din græsplæne vil derfor holde sig flottere, hvis du ikke klipper den for lavt. 

Er din plæne ødelagt i nogle områder, kan det gavne at give gødning - vær opmærksom på, at du ikke må slå græsset lige efter, det har fået gødning. Vent da til, at det har fået vand og er vokset godt op til omkring 8 cm, før du slår det igen. 

Hvad skal jeg gøre ved mos i græsplænen?

Oplever du, at der er meget mos i din græsplæne? Hvis du vil fjerne mos, kan du anvende en vertikalskærer og sørge for, at græsset får masser af næring i form af gødning. Det er vigtigt, at plænen får næring, så du skal helst gøde omkring tre gange på en sæson, uanset om du døjer med mos eller ej. Hos Haveglad.dk kan du finde det rette udstyr samt inspiration til, hvordan du holder en flot græsplæne.


Kontaktperson:

Michael Knudsen

30124272

mk@bmbimport.dk