Et øje i det høje kan hjælpe kirkerne

25. september 2017   |   MESSE C Fredericia  |  Flere pressemeddelelser

Droner betyder billigere og bedre inspektioner af kirker – Dansk Drone Netværk præsenterer mulighederne på fagmessen ”Kirkens Forum” i Fredericia

På fredag går det løs med fagmessen ”Kirkens Forum”, og blandt udstillerne er Dansk Drone Netværk (DDN), som har et godt tilbud til landets kirker.
For når kirkernes tilstand skal kigges efter i sømmene, har man i forbindelse med provstesyn og inspektioner tidligere lejet lifte eller stilladser for at foretage inspektioner i højden. Men det kan være en dyr fornøjelse, og desuden efterlades kirken typisk blot med et mundtligt referat af tilstanden – uden foto-dokumentation.
Dronebranchen udvikler sig hastigt i disse år, og teknologien muliggør nu, at inspektioner kan foretages med droner. Det er til fordel for pengepungen, sikkerheden og kvaliteten af inspektionen, som er dokumenterbar via fotos.
Inspektion af kirken kan være udvendig af både tag/mur - men det er også muligt at flyve indendørs, hvor droner kan inspicere konstruktionen indefra.
Dansk Drone Netværk gennemgår og udvælger alle relevante fotos, og alle fotos leveres med GPS position, så man præcist ved, hvor på taget/bygningen, dokumentationen er fra.
DDN udarbejder en tilstandsrapport baseret på foto-dokumentationen, og firmaet kan i samme omgang tage profilbilleder af kirken fra forskellige højder og vinkler. Man kan også lave såkaldte ortofotos (90 graders vinkel) af kirkegården, så personalet har ét foto med hele området (eksempelvis leveret som print i A1/A2 størrelse). Endelig kan der foretages 3D modellering af område og interiør, hvorved den nuværende stand dokumenteres.
Dansk Drone Netværk afholder i øvrigt en konkurrence, hvor præmien er en gratis droneinspektion til en værdi af 12.000 kroner eks. moms. Man kan deltage ved at klikke sig ind på www.provstesyn.dk eller, endnu bedre, ved at besøge DDN på standen på Kirkens Forum.
Kirkens Forum finder sted i MESSE C Fredericia den 29.-30. september. Se mere på www.kirkensforum.dk.

Kontaktperson:

Projektleder Hanne Iversen

21 59 00 07

hi@messec.dk

Afsender:

MESSE C Fredericia

Vestre Ringvej 101
7000 Fredericia

75922566

messec@messec.dk

http://www.messec.dk