Ennogie tredobler salget af solcelletage og lukker ny investeringsrunde.

21. januar 2020   |   Ennogie ApS  |  Flere pressemeddelelser

2019 blev solcelletagets år, som spået af Elon Musk fra Tesla. Ennogie har det seneste år oplevet stor interesse for deres solcelletage og realiserede en tredobling af salget og sætter kurs mod en børsnotering med en kapitalforhøjelse på 10mio DKK.

Solcelletage gør omstillingen til grøn energi til en realitet. Et strømproducerende tag producerer energien der, hvor den skal bruges. Tidligere spåede administrerende direktør hos Tesla, Elon Musk, en positiv fremtid for solcelletage:

“This is definitely going to be the year of the Solar Roof.”

Ennogies direktør, Lars Brøndum Petersen, er enig i denne udtalelse og er glad med den store fremgang i 2019. I modsætning til Teslas Solar Roof er Ennogie-solcelletaget allerede på markedet i Danmark og Tyskland. Investeringen på 10mio DKK. skal netop bruges til at udvikle markederne yderligere og i højere grad satse på større projekter, som det fra PEJA Ejendomme i Brædstrup, hvor Ennogies tagløsning var tænkt ind fra start.

Siden Ennogie i 2016 installerede sit første solcelletag, er interessen stadigt stigende. I 2019 rundede virksomheden mere end 15.000 kvadratmeter installerede solcelletage, hvor det mest prominente endte med at være en del af taget på det genopførte Svinkløv Badehotel. Ambitionerne vokser, og målet for 2020 er at installere 40.000 kvadratmeter solcelletage – hvor knap halvdelen er i ordrebogen ved årets start.

Solcelletage efterlader grønt aftryk

God økonomi og bæredygtig energi går hånd i hånd. Der findes nye måder at anskaffe sig solceller på end tidligere løsninger. Med solcellepaneler integreret i tagløsningen følger flere fordele. Taget bliver pænere at se på, billigere at anskaffe sig end et almindeligt tag plus solceller, og det bliver nemmere at montere og vedligeholde. Desuden sætter den integrerede solcelle-tagløsning grønne fodspor:

“Når man producerer et tag, har det et CO2-aftryk. I modsætning til et almindeligt tag producerer et Ennogie-tag den energi, som er blevet brugt til tagets fremstilling, på mindre end et år. Derefter genererer taget grøn strøm resten af sin levetid. Af samme årsag er Ennogie-taget en grønnere løsning end almindelige solcelleanlæg, da man sparer CO2-udledningen til fremstilling af det almindelige tag,” fortæller Kristian Harley Hansen, teknisk direktør hos Ennogie.

Grøn energi betaler sig

En investering i et solcelletag skaber et økonomisk udbytte, fordi køber sparer penge på udgifter til strøm og dermed energiforbruget. Derfor sælges energirigtige huse og bygninger til gode priser.

“Med de lave renter, vi har for øjeblikket, kan det være en god investering at betale lidt ekstra for et tag, der er energiproducerende. Den besparelse eller den indtjening, du får for en relativt lille investering, kan hurtigt forrente sig eller betale sig tilbage,” fortæller erhvervskundechef hos Spar Nord i Herning, Poul Damtoft.

Eksempelvis har Nottelmann Autohandel fået skiftet sit eternittag og giver Ennogie følgende ord med:

”Vi har fået et tag, der ser flot ud og som forventeligt holder meget længere end vores gamle Eternit-tag. En yderligere – og meget væsentlig faktor – er at taget med sin energiproduktion dagligt forrenter sig selv og bidrager med et driftsoverskud, mens det traditionelle tag bare bliver mindre værd dag for dag over sin levetid.

Med andre ord: Et Ennogie solcelletag ikke alene betaler for sig selv, det bidrager også positivt til virksomhedens økonomi over tagets levetid. At jeg samtidig får en bæredygtig løsning, som giver Nottelmanns Autohandel en grøn profil – giver rigtig god mening for mig.” Udtaler Preben Nottelmann


Læs mere om Ennogie på:
https://ennogie.com/da/

Se også video af et af danmarks første solcelletage på:
https://www.youtube.com/watch?v=7s5JqahMyKg.

Billeder

1 – Nottelmann Autohandel

2 – Svinkløv Badehotel

3 – Peja Ejendomme

Billederne er til fri afbenyttelse med kreditering til Ennogie.

For yderligere information kontakt:

Lars Brøndum Petersen

Adm. direktør, Ennogie ApS

Tlf.: 53562754

Kontaktperson:

Jannec Christensen

51537054

info@ennogie.com

Afsender:

Ennogie ApS

Orebygårdvej 16
7400 Herning

+4551537054

info@ennogie.com

http://www.ennogie.com/da