England åbner verdens første el-tankstation med dansk deltagelse

26. januar 2021   |   Bluetop Solar Parking  |  Flere pressemeddelelser

Verdens første el motorvejs tankstation er netop åbnet i Braintree, Essex, England. En tankstation med 36 ladere til elbiler. Det er den første af 100 stationer, der er på vej, og danske Bluetop Solar Parking har leveret solcelle carporte, som er en markant del af løsningen.

Bluetop Solar Parking i Aarhus har specialiseret sig i at overdække P-pladser med solcellecarporte. Et innovativt koncept, der har givet international opmærksomhed. Der er leveret solcellecarporte til mere end 30 erhvervsprojekter i 13 lande, og nu også til den første el motorvejs tankstation i verden.

International milepæl

Motorvejs tankstationen er en international milepæl i udviklingen af E-mobilitet og et kompromisløst skridt i retning mod de nye klimamål. Tankstationen har 36 hurtigladere til elbiler. Alt el produceres bæredygtigt, primært af solceller fra solcellecarportene og fra solceller på friland. Elprisen er billig. Kun GBP 0,24 kr., som svarer til 2 kr. pr. kW. Der er til tankstationen både etableret et supermarked, en cafe, en EV-bilforretning og et fitnesscenter, hvor brugerne genererer el gennem motionscykler. Der er planlagt opførelse af 100 lignende tankstationer i England over en årrække, hvoraf 6 skal opføres i 2021.

Kundegrundlaget er bredt

Bluetop Solar Parking har udviklet et dansk byggesystem inden for solcellecarporte. Systemet monteres af solcelleentreprenører og energiselskaber. Slutkunderne er typisk supermarkeder, bilproducenter, universiteter og virksomheder der overdækker parkering til ansatte og kunder. Bluetop Solar Parking har bl.a. leveret til Al Hamra Kuwait, Ricoh England, Tesla England og supermarkeder i Holland og Kroatien. Lige nu leveres 890 solcellecarporte til JP Morgan Bank i London.

Om Bluetop Solar Parking

Bluetop Solar Parking udvikler og producerer solcellecarporte til erhverv. Virksomheden blev etableret i Danmark i 2015 og har leveret til 34 solcelleparkeringsanlæg i 13 lande. Et innovativt og dybt produktsortiment danner konceptet, der er unikt på det internationale marked. For kunderne giver carportene overdækning og bæredygtig elproduktion.


Kontakt

Bluetop Solar Parking, CEO, Ole Gregersen
Tlf.: 4038 0800
Mail: og@bluetopsolar.com


Fotos

•    CEO i Bluetop Solar Parking, Ole Gregersen
•    Billede fra Gridserve Braintree, verdens første el motorvejs tankstation