Endnu en kommune indfører gratis psykologhjælp til unge

06. maj 2015   |   SF Ungdom  |  Flere pressemeddelelser

I Lyngby-Taarbæk indføres nu gratis psykologhjælp til unge under 25. Dermed bliver Lyngby-Taarbæk den fjerde kommune indenfor kort tid, som har fået forslaget vedtaget. Tiltaget sker efter SF Ungdoms kampagne med samme mærkesag, og bag forslaget i Lyngby-Taarbæk står Børne- og Ungdomsudvalgsformand og Viceborgmester Morten Normann (SF): ”I Lyngby-Taarbæk har vi nu sagt klart, at vi vil uligheden i sundhed blandt unge til livs. Brækker du benet er det gratis, men indtil nu har det kostet en bondegård, hvis du knækker psyken. Det er hamrende unfair.” siger Morten Normann.

Tiltaget skaber jubel i SF’s ungdomsorganisation, som i flere år har kæmpet for, at unge med psykiske lidelser skal kunne gå til psykologhjælp uden selv at skulle betale.

”Det er helt fantastisk, at endnu en kommune nu er med” Udtaler landsformand for SF Ungdom Nanna Bonde, som er både glad og stolt over, at Lyngby-Taarbæk som den fjerde kommune i Danmark nu indfører gratis psykologhjælp til unge under 25.

Men selvom fire kommuner nu tilbyder psykologbehandling til unge, så mener Morten Normann, at resten af landets kommuner bør følge trop:  

 

”Jeg vil opfordre alle kommuner til at gå samme vej. Og jeg mener egentlig, at KL snart bliver nødt til at forholde sig til det i forhandlingerne med Regeringen. Flere og flere kommuner går jo den her vej.” Siger han.

 

Heller ikke Nanna Bonde mener, at det er nok: ”Det er selvfølgelig positivt, at flere og flere kommuner tager fat om problemet, men hvis vi skal sikre, at alle unge får fri og lige adgang til sundhed, så må de psykiske sygdomme sidestilles med de fysiske. I dag er det et kæmpe tabu at have en psykisk lidelse, hvis man skal ændre på det, så skal man anerkende at psykiske lidelser er en sygdom ligesom fysiske og derfor også bør være gratis i hele landet.”

 

For yderligere kontakt:

Nanna Bonde, Landsformand i SF Ungdom

23 39 00 43
nanna@sfu.dk

Morten Normann, Børne- og Ungeudvalgsformand og Viceborgmester i Lyngby-Taarbæk

51340676
 

Kontaktperson:

Nanna Bonde Ottosen

23390043

nanna.bonde@gmail.com

Afsender:

SF Ungdom

Blegdamsvej 24a
2200 København N

35 36 17 77

sfu@sfu.dk

http://sfu.dk/