En verden af teenagedrenge styret af karrierekvinder? Nyt essay af Alain Badiou

03. juni 2016   |   Forlaget Mindspace  |  Flere pressemeddelelser

Den 79-årige franske filosof Alain Badiou opfordrer med dette essay ungdommen til at stille spørgsmålet om det sande liv. Han vil, som Sokrates, “fordærve” ungdommen for at vise dem, at der findes noget højere end penge, magt og lystdyrkelse.

Badious skarpe analytiske pen spidder, hvad det vil sige at være ung og hvorfor både drenge-mænd og kvinde-piger mangler overgangsriter, der kan modvirke en uendelig ungdom eller en prematur femininitet. Drengene forbliver umodne, mens pigerne bliver kvinder alt for tidligt.
  • Alain Badiou henvender sig til de unge, der står på kanten mellem en kendt verden, som de endegyldigt må ødelægge og en ukendt verden, de må opfinde.
  • Filosoffen opfordrer unge mennesker til at befri sig fra kapitalisme og opportunisme: besættelsen af social og økonomisk succes.
  • Der foreslås en alliance mellem de gamle og de unge mod nutidens voksne.
Ud over adskillige romaner, skuespil og politiske essays har Badiou, som professor emeritus ved École normale supérieure og livslang kommunist, udgivet en række filosofiske værker.

Ved at tage fat på det svære i at blive mand i dag og i at forblive pige, henvender bogen sig til alle med interesse i at forstå ungdommens udfordringer. Den viser vejen for forandring og er derfor rettet mod unge, der ønsker at ændre verden, og som håber på en anden fremtid.

FAKTA OM BOGEN:

Det sande liv – opfordring til ungdommen
Af Alain Badiou
96 sider

Pris: 198 kr. (trykt bog)
Pris: cirka 138 kr. (e-bog)

Udkommer 3.6.2016

Kontaktperson:

Marianne Kølle

26168481

kontakt@forlagetmindspace.dk

Afsender:

Forlaget Mindspace

Ryesgade 77, kld. th.
2100 København Ø

26168481

kontakt@forlagetmindspace.dk

http://www.forlagetmindspace.dk