Efter 18 måneders Covid-19-nedlukning: Flying Superkids kommer retur til Næstved.

10. september 2021   |   Flying Superkids  |  Flere pressemeddelelser

I halvandet år har de flyvende gymnaster ikke optrådt med en eneste saltomortale på grund af COVID-19. Nu starter billetsalget til 16 forestillinger i efteråret, hvor 2 forestillinger kommer til Næstved d. 6 + 7 november 2021.

Der er i øjeblikket heftig aktivitet på Flying Superkids’ hjemmebase i Aarhus.

Staben omkring ”superbørnene” er i gang med de sidste forberedelser til at optræde for første gang i halvandet år.

Normalt rejses Danmark tyndt året rundt – men de flyvende gymnaster har været komplet blokeret af COVID-19 og myndighedernes restriktioner. Vores normale antal af gæster har gjort det umuligt at gennemføre nogen forestillinger siden pandemiens begyndelse.

”Vi har været fuldstændig lammet, men med glæde oplevet, at vi trods alt har kunnet overleve på grund af de kompensationsordninger, vi er heldige og privilegerede at have i Danmark. Det må dog siges, at det er ekstra skønt at gøre klar til at trykke på startknappen, og jeg kan uden den mindste tvivl sige, at børnene aldrig nogensinde har glædet sig så meget til at komme ud og optræde, som de gør i år” fortæller Lars Godbersen, direktør for Flying Superkids.

Kæmpe forløsning

I starten af august kom den store forberedelse til udtryk via 12 udsolgte shows i København. ”Det var en kæmpe forløsning igen at få lov til at optræde, hvilket blev udtrykt i glædestårer blandt optrædende og gæster. Begejstringen, livsglæden og den store energi var også medvirkende til 12 stående bifald i hovedstaden”  fortæller Lars Godbersen, direktør for Flying Superkids.

Nu ønsker Flying Superkids at bidrage med den samme begejstring, livsglæde og energi til fordel for alle gæster i Næstved, så man kan fortsætte med at inspirere andre børn og unge til at være aktive.

Forberedelser til kæmpe show i privat have

Flying Superkids’ forestilling, der har en varighed på to timer, er næsten klar til at sende på landevejen. Forberedelserne til årets forestilling har dog også været meget hæmmet af COVID-19-restriktionerne. De flyvende børn fra Aarhus har blandt andet måttet træne i en privat have.

”Det har praktisk talt været virkelig besværligt at få gang i sammenhængende undervisning og få indøvet til årets show. Lige bedst som vi kom ordentlig i gang i efteråret, blev vi lukket ned igen i en lang periode. Da så Danmark så småt åbnede op igen, var der store restriktioner på indendørs sport, hvilket betød, at vi i en længere periode trænede i en kæmpestor teltoverdækning i min mors have ” griner Lars Godbersen.

”Det har ikke været optimalt, men til gengæld har børnenes gejst og energi ikke været til at besejre. Vores trænerstab og superbørnene har simpelthen knoklet som sindssyge for at færdiggøre årets show, og det virker som om, at de har nydt hvert eneste sekund. Vi har på fornemmelsen, at det bliver en fuldstændig fantastisk forestilling. Mest af alt fordi alle har savnet at optræde så helt forfærdeligt meget”.


Meget frafald på holdet i COVID-19 perioden:

Flying Superkids har også kunnet mærke det frafald af gymnaster, som mange andre foreninger har kunnet mærke under COVID-19. En del af de ”superbørn”, der var på holdet ved starten af pandemien, valgte at stoppe pga. udsigten til lang tid uden forestillinger.

”Jeg forstår godt, at nogle af vores unge mennesker har mistet motivationen i de utroligt mange måneder, hvor de bare har skullet ligge hjemme på stuegulvet og lave arm- og mavebøjninger for at holde formkurven ved lige.

Derfor er jeg også ekstra stolt af alle dem, der er blevet ved med at kæmpe, selvom de over en lang periode overhovedet ikke vidste, hvornår de ville komme til at optræde igen. Det er i mine øjne en imponerende sportslig præstation.” forklarer Lars Godbersen.

Frafaldet på holdet betyder også at truppen har en yngre gennemsnitsalder end normalt.

”Vi har mange yngre gymnaster, der har fået en chance for at komme med Flying Superkids, længe før det normalt ville være planlagt. Heldigvis ved vi ”at for de gamle, som faldt, er der nye overalt” og jo yngre holdet er, jo større er charmen. Det er en spændende ”circle of life” hos en trup som vores.”

Og de små nye Superkids går lige i hjertet på den erfarne træner.

Jeg er lige fyldt 43, og jeg ved ikke, om det er fordi, jeg er ved at blive blød her på mine ældre dage, men der går nærmest ikke 5 minutter af årets forestilling, før jeg er lige ved at få tåre i øjnene.

Jeg synes, det er så rørende at opleve den livsglæde, som de her børn lægger i deres optræden. De er simpelthen så seje, og jeg er sikker på, at publikum vil kunne mærke, hvor stor en glæde det bringer, at vi kan komme ud og optræde igen.” siger Lars Godbersen.

Hvor og hvornår?
Flying Superkids i Næstved

2 forestillinger d. 6 + 7. november 2021.
I Arena Næstved

Billetsalget starter mandag d. 13. september kl. 7.00 på: www.flyingsuperkids.com